moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. szeptember 27.

„Robogunk tovább, a versenyszezon további versenyeire!”

Szeptember 20. és 23. között a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum adott otthont az ISU Junior Grand Prix-sorozat ötödik, budapesti fordulójának. Értékelés.

A budapesti rendezésű ISU Junior Grad Prix-t nagy érdeklődés előzte meg versenyzői, versenyszervezői és közönség oldalról egyaránt. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki kilátogatott a Vasas Jégcentrumba, vagy a stream csatornák valamelyikén követte nyomon az eseményeket és szurkolt a versenyzőink sikeres szerepléséért” – kezdte értékelését Bálint Csaba, a pontozásos ágazat sportigazgatója.

A Junior Grand Prix megszervezése nagyon jól sikerült, a visszajelzések azt igazolják, hogy versenyszervezési szempontból egy újabb sikeres versenyen vagyunk túl. Sportolóink indulói létszáma a JGP megkezdése előtt sajnos négyre csökkent, hiszen Vlasenko Aleksei belázasodott, a keretorvosunkkal történt egyeztetést követően visszalépett az indulástól. Testvére – Aleksandr – a rövidprogram után a 12. helyről várta a folytatást, a kűrben a 13. helyen végzett, összesítésben pedig a 14. helyen fejezte be a versenyt. A bírók ítélete változó volt a program komponensek tekintetében, itt mindenképpen erősíteni kell a programot mind a rövidprogram, mind a kűrprogram vonatkozásában. A rövidprogram nem az elképzelések szerint alakult – itt elveszítette az egyik forgását, az ugráskombinációban pedig egy esést regisztráltak és a lépéssorban is van helye a további fejlődésnek. Aleksandr felkészültsége messze túlmutat a JGP-n elért eredményétől. Sajnos vannak versenyek, melyek nem az előzetes elképzelések szerint sikerülnek, de azt hiszem, hogy a következő versenyén, az Ondej Nepela Memorial-on – ahol már senior kategóriában indul – már tökéletesebb programot/programokat láthatunk tőle, és ennek megfelelően alakulnak majd a bírói pontszámok is.”

„A junior női mezőnyben 3 női versenyzőnk indult. A legjobb eredményt Dzsumazijazova Polina érte el – rövidprogramban a 7., kűrprogramban a 12. – összesítésben pedig a 10. helyen zárva a női versenyt. A rövidprogram kisebb hibákkal ugyan, de jól sikerült, mindössze 9 század hiányzott a 6. hely eléréséhez. Ha az ugráskombináció is kifogástalanul sikerül, akkor talán jóval előrébb várhatta volna a kűrprogram lefutását. A kűrprogram sajnos nem sikerült a legjobban, a futást két esés és egy időtúllépés is terhelte, így 12. lett kűrben, összesítve pedig a 10. helyen végzett. Szabó Cintia és Major Martina Petra sem mutatta a legjobb formáját, Petra a 31. (SP33/FP30) Cintia pedig a 32. (SP31/FP34) helyen fejezte be a versenyt. A programok kiértékelése és a szükséges következtetések levonása folyamatban van. Versenyzőink robognak tovább a versenyszezon további versenyeire” – zárta gondolatait Bálint Csaba.

EREDMÉNYEK

ISU Junior Grand Prix – 5. forduló

Budapest – 2023. szeptember 20-23.

Női egyéni:

Dzsumanyijazova Polina – 155,95 pont (10. hely)

Major Martina Petra – 97,35 pont (31. hely)

Szabó Cintia – 89,45 pont (32. hely)

Férfi egyéni:

Vlasenko Aleksandr – 156,79 pont (14. hely)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X