moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. november 30.

Remek produkciók – Santa Claus Cup 3–4. nap

46 érem talált gazdára a hétvégén a Gyakorló Jégcsarnokban – a Santa Claus Cup harmadik és negyedik napján a 6–15 éves műkorcsolyázóké és a jégtáncosoké volt a főszerep.

Különösen izgatottan várták a Santa Claus Cupot a legfiatalabb jégtáncosaink, hiszen ők ezen a versenyen léphettek először jégre a szezon során. Habár a járványhelyzet miatt megfogyatkozott a mezőny, így az intermediate novice korosztályban Troján Eszter és Gallai Huba (Hoffmann Korcsolya Akadémia) végül egyedüli indulókként állhattak a dobogó legfelső fokára.

Edzéstársaiknak, Leveles Rékának és Leveles Balázsnak már akadtak kihívói az eggyel idősebb, advanced novice kategóriában. A tavaly a Mátrix című film zenéjére korcsolyázó kettős idénre egy teljesen más stílusú, a Je Suis Malade című dalra koreografált kűrrel készült, amellyel megtartotta a két kötelező tánc után megszerzett harmadik helyét, és bronzéremnek örülhetett. Az aranyérmet nagy fölénnyel a német Darya Grimm és Michail Savitskiy, az ezüstérmet pedig a francia Maya Benkiewicz és Nicolas Henault szerezte meg.

Leveles Réka és Leveles Balázs

Utóbbi kettős csapattársai uralták a juniorok mezőnyét, ahol Marie Dupayage és Thomas Nabais, Louise Bordet és Thomas Gipoulou, valamint Célina Fradji és Jean-Hans Fourneaux révén francia dobogó született. Kedves Katica és Sharonov Fedor hiányában, akik betegség miatt visszaléptek a versenytől, egy kettős képviselte a magyar színeket: Csikós Petra és Csikós Patrik a ritmustáncban és a kűrben sem futott hibátlanul, és a hatodik helyen zárt.

Mivel a külföldön edző magyar jégtáncosok nem tudtak részt venni a versenyen, a szenioroknál végül csupán két német kettős lépett jégre – az aranyérmet a jóval rutinosabb Jennifer Janse van Rensburg és Benjamin Steffan, míg az ezüstérmet az egymás oldalán most bemutatkozó Lara Luft és Maximilian Pfisterer vihette haza.

Jennifer Janse van Rensburg és Benjamin Steffan

Még „drámaibb” volt a helyzet a kis műkorcsolyázóknál, akik versenye kvázi egy előzetes országos bajnoksággá avanzsált. Az összes kategóriában az idény előző megmérettetéseinek győztesei állhattak a dobogó tetejére. Így az intermediate novice (10–15 éves) lányoknál Papp Vivien (Hoffmann Korcsolya Akadémia), az intermediate novice fiúknál Csaba Máté (HKA), a basic novice (10–13 éves) fiúknál Rác Kolos (Vasas SC), a cubs (9–10 éves) fiúk kategóriájában pedig Hoffmann Ábel (Jégcsillag SE) nyakába került az aranyérem.

A további kategóriákban a Sebestyén Korcsolya SE (SKSE) versenyzői vitték a prímet: a basic novice lányoknál Zhang Boglárka, a cubs lányoknál Incze Brigitta Éva, a mini cubs (8–9 éves) lányoknál Belenikina Maria, a mini cubs fiúknál Kind Igor, a chicks (7–8 éves) lányoknál Tőkey Alíz, a mini chicks (6–7 éves) lányoknál pedig Széplaki Katinka örülhetett az aranyéremnek.

Széplaki Katinka

 

A legifjabb műkorcsolyázók versenyében így az SKSE összesen nyolc (hat arany, egy ezüst és egy bronz), a Jégkorszak SE (JKOR) öt (három ezüst és két bronz), a HKA, a Vasas SC (VAS), a Jégcsillag SE (JCSI) és a Pavuk SE (PSE) egyaránt két (két arany; egy arany és egy ezüst; egy arany és egy bronz; két ezüst), a Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub (MJV), a debreceni Jégkarc Egyesület (JKAR), a Jégördög SE (JORD), a DVTK, a Bea Ice Dance Team Egyesület (BID), a Székesfehérvári Jégmadár Műkorcsolya Egyesület (JMAD) és a Győri ETO (ETO) pedig egy-egy (az előbbi három ezüst, az utóbbi négy bronz) érmet szerzett.    

Eredmények – ISU

Eredmények – Non ISU

További információk

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra      

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X