moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. december 8.

Párosaink páratlan bemutatkozása

A Mikulás Kupa szombati napján a jégtáncosok vették át a stafétát a műkorcsolyázóktól.

Nagyon nagyon erős a mezőny ebben a sportágban is, ahol minden kategória felvonult: a kicsik a kötelező táncokkal, a juniorok és a szeniorok ritmus tánccal” – kezdte összefoglalóját dr. Vardanjan Gurgen, a MOKSZ műkorcsolya ágazati sportigazgatója.

Basic Novice kategóriában a Troján Eszter és Gallai Huba alkotta magyar pár áll a hatodik helyen. Ők most kezdték nem régen a közös munkát, ennek ellenére már nemzetközi versenyeken is elég jól szerepelnek. Advanced Novice kategóriában a Leveles testvérek, Réka és Balázs egyelőre a kilencedik helyről várják a vasárnapot a tizenkét induló pár között. Pontjaikat tekintve nincsenek messze a hatodik-hetedik helyezéstől, ezért nagyon fontos, hogy szép kűr programot fussanak. 

Junior kategóriában három táncospár indult magyar színekben a tíz között. Jelenleg ötödik helyen áll Marton Villő és Szemko Danijil, hetediken Kedves Katica és Sharonov Fedor, s tizediken a Csikós testvérek, Petra és Patrik. „Mindhárom párra elmondható, hogy kicsivel kevesebbet nyújtott, mint amire képesek, de vasárnap javíthatnak. Erre a mezőnyre is igaz, hogy kimagaslóan erős: az oroszok, az olaszok, a grúzok, a németek, a franciák bajnoki palettát képviselnek” – fogalmazott az ágazat vezetője. 

Senior kategóriában a Dozzi Leia – Valdez Michael párosunk indult: ötödik helyen állnak a kilenc jégtáncospárból.  Az igazgató szavai szerint nagyon jó, hatvan feletti pontszámot kaptak, amivel „örömömre, megszerezték a felnőtt világbajnokság minimum technikai pontját ritmus táncban is.”  Kűr programra már rendelkeztek vele. „Ebben a mezőnyben is óriási tehetségek korcsolyáznak” – állapította meg.

A mostani hétvége más hazai sikereket is hozott. A zágrábi Arany Piruett elnevezésű challenger versenyt idén 52. alkalommal rendezik meg. Komoly hagyományokra tekint vissza. Műkorcsolya- és jégtánc párosunk is indult itt. Ioulia Chtchetinina és Magyar Márk a huszonegy párból az ötödik helyen végeztek úgy, hogy a szezon legjobb eredményét érték el vele, s szereztek meg egy ranglista pontot az Európa-bajnokságra. „Magas technikai pontszámot kaptak, s nekünk ez volt a fontos. Emily Monaghan és Ilias Fourati sajnos nem szerepeltek olyan jól: a tizenkettedik helyet szerezték meg nagyon erős mezőnyben. Négy nap múlva utazunk Ostravaba a Négy Nemzet Bajnokságra – ami egyben magyar bajnokság is -, addig lesz idő arra, hogy itthon készülve kiküszöböljék az elkövetett hibákat.”

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X