moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. március 16.

Mester-M díjat vehetett át Vedres Mátyásné Berecz Ilona

MOL Mester-M díjat vehetett át tíz pedagógus a budapesti KOGART-házban. A díjazottak között volt Vedres Mátyásné Berecz Ilona jégtánc edző és további két utánpótlás edző is.

A Mester-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik a fiatal tehetségek, későbbi sikeres sportolók, művészek, tudósok elindításában nagy szerepet játszanak.

DSC_5747
A díjakat többek között Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, az Új Európa Alapítvány kurátora, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó adta át.

Berecz Ilona 1974 óta jégtánc edző a budapesti Spartacusnál. 1980-1995-ig a MOKSZ jégtánc szakág vezetője volt, 1989-től a TF jégtánc szakelőadója, szakreferense. 2015-től a magyar szinkronkorcsolya válogatott szövetségi edzője és jégtánc szakreferens a MOKSZ-nál. Pályafutása sikerekben gazdag: sportolóként kétszeres felnőtt magyar bajnok, Európa bajnoki nyolcadik. Edzőként számos magyar bajnoki győzelem és éremszerzés mellett tanítványai junior vb ezüstérmet és negyedik helyezést szereztek. Az Engi-Tóth jégtáncospárral három olimpián vett részt, kétszer a 7. helyen végeztek.

DSC_5785
Az egy hét múlva Debrecenben rendezendő junior világbajnokságon tanítványai Marton Villő (a képen) – Semko Danyil  jégtánckettős is rajthoz áll.

(Fotók: Róth Tamás)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X