moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. március 2.

Kedden kezdődik a tallini Műkorcsolya- és Jégtánc junior vb sorsolása

2015. március 2. és 8. között Tallin rendezi a Műkorcsolya- és Jégtánc Junior Világbajnokságot. Hazánkat Tóth Ivett női és a Moscheni Carolina- Lukács Ádám jégtánckettősünk képviseli.  Március 3-án, holnap 10 órakor* sorsolják a női rövid, 2015. március 4-én, szerdán 14.30-kor pedig a jégtánc rövid programok sorrendjét.

A női rövid verseny kezdete: 2015. március 4., szerda 10.30, a jégtáncé másnap, március 5-én, csütörtök 13.45. A rövid program (SP), illetve a rövid tánc (SD) után történik a kűrre való sorsolás. A női mezőnyből 24-en, jégtáncban 20-an kvalifikálnak a kűrre. A női kűr verseny időpontja: : március 6., péntek 18 óra, a jégtáncé március 7., szombat 13.30. A nőknél 43, jégtáncban 27 induló van. Ritka érdekes egybeesés, hogy a Műkorcsolya- és Jégtánc junior Vb-vel egy időben rendezi Tallin a Curling junior Vb-t is. A helyszín ugyanaz. Az új tallinni Jégstadion 4 pályának ad otthon (3 nagy és egy kis Curling pályát), ebből 2 nagy pályát vesz igényba az ISU, s egy nagy pályát a Curling VB. A bemelegítő helyiségeket néha közösen használják a koris és curlinges versenyzők.

Megkérdeztük Bálint Csaba ágazati igazgatót és a versenyzőinket is, hogyan, mivel készülnek?

Bálint Csaba
„Újabb felvonásához érkeztünk fiatal jeges különítményünk világversenyeken való részvétel-sorozatának. Az Eb után egy hónappal ismét versenyre kelnek sportolóink a világ legjobb junior versenyzőivel, hogy megmutassák tudásukat, felkészültségüket. Az Európa-bajnokságon jégtáncosaink nagyon jó eredményt értek el a felnőtt mezőnyben, s korosztályuk világversenyén – a 2015. március 02-08. között megrendezendő Junior Világbajnokságon – pedig az első tíz helyezett közé várjuk őket, lehetőség szerint minél közelebb a dobogóhoz :). Carry és Ádám visszatértek az egész szezonban gyakorolt junior programjukhoz, s azt tökéletesítik a Barbara Fusar-Poli által vezetett edzői stábbal Milánóban. Ivett nagyon készül a Junior Világbajnokságra, ahol meggyőző rövidprogrammal szándékozik a legjobb 24 versenyző közé jutni, hogy kűrjét is bemutathassa. Ivett eddigi versenyeredményei bizonyítják, hogy tudása, felkészültsége alapján ott a helye a junior világ legjobb női versenyzői között a kűrverseny végén. Edzőjével, a felkészülését irányító  Gór-Sebestyén Júliával és csapatával, Budapesten a Gyakorló Jégcsarnokban készültek a tallini megmérettetésre. A Junior Világbajnokságra március elsején utazik a csapat – felkészülve és eredményekre éhesen.”

Tóth Ivett
“Készülök a közelgő Junior Vb-re. Szeretnék jó formába kerülni és ezért keményen edzek!”

Moscheni-Lukács kettős
„Furcsa volt, de egyben nagyon izgalmas is, jól éreztük magunkat a felnőttek között, élveztük az Eb légkörét. Nagyon örültünk a pozitív visszajelzéseknek, amiket kaptunk a bíróktól, a különböző edzőktől, sporttársaktól. A Junior Vb-ig több versenyünk nem lesz, a következő bő 3-4 hétben Milánóban edzünk, megpróbáljuk a junior programokat minél tökéletesebbre csiszolni, mind a technikai és az előadásbeli részekből a legtöbbet kihozni és a legjobban felkészülni a versenyre. Természetesen nagyon szeretnénk az első tízben végezni, minél közelebb kerülni az első öthöz.  Ehhez tökéletes programok bemutatására van szükség. Azt gondolom, minden lehetőség megvan rá, keményen fogunk dolgozni a következő egy hónapban, aztán meglátjuk, hogy sikerül.”

A Junior vb élőben ITT nyomon követhető.

Ha az élő közvetítésről bárki lemaradna, általában este feltöltik az aznapi kűröket.

További exkluzív információkat (helyi fotók, backstage, sorsolás stb.) osztunk meg a MOKSZ Facebook oldalán, ahonnan a cikkekhez, beszámolókhoz tudnak további képeket, szöveget keresni.

*Plusz egy óra az időeltolódás a budapestihez képest.

Tallin

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X