moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. október 9.

Junior Grand Prix Ostrava – A Moscheni-Lukács duó 3. a kürben

Csehországban rendezték meg a Junior Grand Prix-sorozat újabb fordulóját. Ostravában jégtáncban és a lányoknál volt magyar versenyző.

Jégtáncban Carolina Moscheni és Lukács Ádám első versenyükön, Kassán a 6. helyen végeztek és joggal bízhattak abban, hogy Ostravában is hasonlóan jól szerepelnek.
A két 17 éves jégtáncos a rövidtáncban a 7. helyet szerezte meg a 16 fős mezőnyben, a kapott 48.19 pontjuk 59 századdal több volt, mint Szlovákiában. A kűrben 76.26 pontot kaptak a bíróktól – 4,5 ponttal javították meg az eddigi legjobbjukat -, ezzel a harmadik helyen végeztek a szabadprogramban, összesítésben pedig egy helyet javítottak és ismét a 6. helyen zártak. Természetesen a 124.45 pont is új egyéni csúcs a kettőstől, akik a korábbi világbajnok olasz Barbara Fusar Polival készülnek a versenyekre Olaszországban.

A lányoknál Havasi Dorka élete első Grand Prix-versenyén indult és remekül helytállt a rövidprogramban. A fiatal magyar lány, – aki csak decemberben lesz 14 éves – a 28 induló közül 40.65 ponttal a 13. helyet szerezte meg a rövidprogram során. A szóló tripla Rittbergert elrontotta, viszont a tripla Salchow-dupla Toe-loop kombinációt és a dupla Axelt megugrotta és a forgásait is a legmagasabb négyes szintűre értékelték. A kűrben sajnos nem sikerültek jól az ugrások, így csak a 21. helyre volt elég az 59.97 pont, összesítésben pedig a 18. helyet jelentette a 100.59 pont.

(Forrás: tanchirek.info / Orosz Adél)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X