moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. október 20.

Dupla vagy semmi – Halloween Cup, 3. nap

Magasra emelték a magyar zászlót ifjú műkorcsolyázóink: a basic novice korosztályban Virányi Laura és Papp Vivien révén kettős sikert ünnepelhettünk, majd utóbbi az eggyel nagyobbak között győzött, Talabér Zita pedig bronzérmes lett. A felnőtt jégtáncosoknál Monaghan Emily és Fourati Ilias, advanced novice-ban pedig Leveles Réka és Balázs a harmadik helyről várhatja a kűrt.

Minden kategóriában dobogóra álltak versenyzőink a Halloween Cup harmadik napján – összesen hét éremnek örülhettünk. Ebből kettőt a 11 éves Papp Viviennek köszönhetünk, akit néhány óra leforgása alatt két korosztályban is láthatott a hazai közönség. A basic novice kategóriában (13 év alattiak) nem futott tökéletesen, így a második helyet tudta megszerezni honfitársa, Virányi Laura mögött.

A Jégkorszak SE versenyzője, aki újonc a novice-ok között, hibátlanul korcsolyázott, és mind a technikai, mind a korcsolyázótudást és az előadásmódot magában foglaló komponenspontokban a legjobbnak bizonyult, így az első novice versenyéről rögtön aranyéremmel térhetett haza.

 

Míg Laura már boldogan hátradőlhetett, Vivienre újabb kihívás várt: az intermediate novice (15 év alattiak) mezőnyben szépíthetett. A Hoffmann Korcsolya Akadémia versenyzője meggyőző ugrásokkal és gyönyörű korcsolyázással magabiztos győzelmet aratott. Ezzel mindkét korosztályban előrelépett a tavalyi Halloween Cuphoz képest, amikor is egy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött.       

A basic novice kategóriában Major Martina (5.), Tóth Kurucz Luca (7.), Flikkema Vienna (9.) és Czakó Luca (10.), az intermediate novice-oknál pedig Vargha Flóra (4.), Lőrincz Hanna (7.), Rákai Dorka (8.) és Csombok Zsüliett (9.) révén további négy top 10-es helyezésnek örülhettünk.

A magyar érmek sorát a fiúk nyitották meg három dobogós hellyel – habár a csekély indulói létszám miatt nekik ebből a szempontból jóval könnyebb dolguk volt, mint a lányoknak. A basic novice-oknál ukrán vetélytársa mögött Bődi Patrik ezüst-, Rác Kolos bronzérmet szerzett, míg Dózsa Benedek a negyedik helyen zárt. Az intermediate novice-oknál pedig, ahol egy, a kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok Jevgenyij Pljuscsenko (Evgeni Plushenko) akadémiáján készülő orosz fiú iskolázta le a mezőnyt, Csaba Máté állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

 

Két kategóriában az éremszerzés küszöbén állnak jégtáncosaink is, akik szombaton a kötelező táncokkal, illetve a ritmustánccal kezdték meg szereplésüket. A múlt hétvégén még Finnországban versenyző felnőttek, Monaghan Emily és Fourati Ilias, valamint Dozzi Leia és Valdez Michael is jobb programot mutatott be: amellett, hogy mindkét pár javított a ritmustánc kötelező tánc részén, a finnstepen, magasabb kiviteli értékeket, valamint komponenspontokat kaptak a bíróktól. Az 1-es rajtszámmal jégre lépő Emilyéknek sikerült megszerezniük a világbajnokságon való induláshoz szükséges technikai minimumpontszámot, és a 60 pontot megközelítve a 3. helyről várhatják a kűrt, de a 4. helyen álló Leiáék is csupán négy századdal maradtak el a vb-minimumtól.

Monaghan Emily és Fourati Ilias

Ugyancsak dobogóért harcolhat az advanced novice (a lány 15, a fiú 17 év alatti) mezőnyben szereplő Leveles Réka és Balázs, akik mindkét kötelező táncban, a keringőben és a quickstepben is a 3. helyet szerezték meg. Edzéstársaik, a szintén Hoffmann Nórával készülő Vargha Lilla és Lendvai Bence a 7. helyen zárta az első napot.

Leveles Réka és Leveles Balázs

A szezont Olaszországban aranyéremmel kezdő legkisebbek, Troján Eszter és Gallai Huba az egyik kötelezőben negyedik, a másikban viszont második lett, és a dobogótól mindössze néhány tized ponttal elmaradva vághat neki a mai kűrnek.

Az igen népes és nívós juniormezőnyben Marton Villő és Szemko Danijil távollétében két kettősünkért szoríthatunk. Az idényt két junior-világkupával nyitó Kedves Katica és Saronov Fjodor (Sharonov Fedor), akik szintén Hoffmann Nóra tanítványai, új idei legjobb pontszámmal a 12.-ek, míg az Elek Attilával készülő Csikós Petra és Patrik a 19. helyen áll a ritmustánc után.

Kedves Katica és Saronov Fjodor

A Halloween Cup ma a 6–9 éves műkorcsolyázók és a jégtáncosok kűrjével zárul.


A programok IDE kattintva visszanézhetők.

Eredmények

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X