moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. június 9.

Orosz Beáta gyorskorcsolyázó Fair Play elismerésben részesült

2016_06_09_Orosz_Beata_MOB_Fair_play_dij_1A többéves hagyományokat követve idén is jutalmazott a MOB Fair Play Bizottsága. A sportszerű cselekedetekért, a fair play népszerűsítéséért 5 kategóriában összesen 14 díjat osztottak ki a Larus Étteremben szerda esti gálán. A díjazottak között volt Orosz Beáta gyorskorcsolyázó, aki Fair play cselekedet diplomát vehetett át.

Az ünnepségen jelen volt Szabó Tünde a Sportért felelős államtitkár, Szabó Bence a MOB főtitkára, Kamuti Jenő a Nemzetközi Fairplay Bizottság elnöke, Makray Katalin, a MOB Fair Play Bizottságának tagja. Orosz Beáta a cselekedet diplomát Farkas Pétertől a MOB Fair Play Bizottságának tagjától vehette át.

2016_06_09_Orosz_Beata_MOB_Fair_play_dij_2Orosz Beáta méltatása:
2015 nyarán Orosz Beáta a Görzenálból, görkorcsolyaedzésről indult haza a 86-os buszon, ahol egy idősebb hölggyel észrevették, hogy egyik utastársuk rosszul van. Felajánlották, hogy elkísérik a kórházba. A buszról leszállva a beteg Emília összecsuklott, Betty a hátára vette őt és így indultak el a kórházba.
Betty porckorongsérve ellenére nem számolt a következményekkel, úgy érezte ebben a helyzetben segítenie kell, holott hetekkel korábban a gerincműtétet rendszeres gyógytornával sikerült elkerülnie. A gyógytornász felhívta a figyelmét, hogy nem emelhet nagy súlyokat, bizonyos gyakorlatokat ki kell hagynia az edzésmunkájából, és a gyorskorcsolya-válogatott tagsága is veszélybe kerülhet. Betty mindezek ellenére minden megtett, hogy segítsen egy embertársán. A kórház közelében egy fiatalember segített, amikor észrevette, hogy Betty már alig tudja a hátán vinni az idő közben eszméletét vesztett, magatehetetlen Emíliát.
Az önzetlen cselekedet után Betty hetekig nem tudott edzeni, sem dolgozni, mert olyan fájdalmai voltak. Sportorvosi, masszőri és gerincspecialista segítségével kezdtek csökkenni a fájdalmai, s tudott kihagyás után újra edzeni. Orosz Beáta gyorskorcsolyázó 2016. január 24-én magyar bajnok lett.

(Fotó: Róth Tamás és Szalmás Péter)

Beátának E-mailben gratulált ifj. Telegdy Attila:
“Ezúton szeretnék szívből gratulálni Fair Play Díjadhoz, és a nemes cselekedetedhez amely miatt kiérdemelted ezt az elismerést! Mindig öröm számunkra, ha soraink között ilyen versenyzőket tudhatunk!

Tisztelettel:
Ifj. Telegdi Attila
MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG
Gyorskorcsolya/Short Track
Szövetségi Kapitány, Sportszakmai Vezető”

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X