moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. április 7.

Magyar jégcsillagok a rivaldafényben

A jégszezon befejezéseként a hétvégén a Syma Csarnokban rendezik a szinkronkorcsolya világbajnokságot, Budapesten már a második alkalommal. A különlegesen látványos sportág 26 csapatának versenyét megfejeli két, a magyar közönség szívének igen kedves ünnepség is, melyek során egykori és jelenlegi jégcsillagaink kerülnek a középpontba.

A pénteki verseny kezdete előtt fél hatkor Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke és Orendi Mihály, a MOKSZ ügyvezető igazgatója tűntetik ki az elmúlt szezon kiválóságait, az Év sportolóit.

A 2015/16 szezonban az év férfi short track sportolója  – Liu Shaolin Sándor világbajnok, az év női short track sportolója  – Jászapáti Petra, a lillehammeri ifjúsági olimpiai kétszeres ezüstérmese, az év férfi gyorskorcsolyázója –  Nagy Konrád, Európa-bajnoki bronzérmes, egyetemi világbajnok, az év női műkorcsolyázója – Tóth Ivett, a debreceni junior világbajnokság 8. helyezettje.

A magyar korcsolyasportért végzett tevékenységéért elismerésben részesül Szántó András, a SYMA Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója.

 DSC_5296

szombati verseny kezdete előtt fél háromkor a múlt kiválóságai kerülnek reflektorfénybe. Életmű díjat vehet át az egykori világbajnoki bronz, Eb ezüst és kétszeres bronzérmes, olimpiai 5. és 6. műkorcsolyázó Almássy Zsuzsa, az osztrák színekben olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónő Hunyady Emese, a világbajnok, olimpiai ezüstérmes jégtánc pár Regőczy Krisztina és Sallay AndrásA díjakat Kósa Lajos, MOKSZ elnöke és Dr. Szabó Tünde, EMMI Sportért Felelős Államtitkára adják át.

 540regoczy

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X