moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2024. január 5.

Nagypályás gyorskorcsolya: következő állomás az Európa-bajnokság

Rangos eseménnyel veszi kezdetét a 2024-es esztendő a nagypályás gyorskorcsolyázók számára, hiszen január 5. és 7. között Heerenveenben, Hollandiában rendezik a kontinensbajnokságnak, melyen két magyar versenyzőnek is szurkolhatunk.

A háromnapos megmérettetésen Bejczi Botond és Bödei Bálint képviseli hazánkat. Botond 500 méteren és Mass Start kategóriában, Bálint pedig Mass Start kategóriában lesz érdekelt. Mindketten vasárnap lépnek jégre, az 500 méteres futam 16:19-kor, míg a Mass Start-futam 17:29-kor veszi kezdetét.

Boti mellett Bálint is kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra. Boti 500 méteren és Mass Starton, míg Bálint Mass Starton állhat rajthoz. Tekintve, hogy 20 indulóban van limitálva a kontinensbajnokság, ez egy nagyon nagy dolog, mindkét fiúra nagyon büszkék lehetünk! A fiúk célversenye a január végi Világkupa Salt Lake City-ben, így erre az Eb-re nem készültünk tökéletes forma időzítéssel. Önmagában a célunk az volt, hogy a 20 versenyző közé beférjünk és jót versenyezzünk – fogalmazott Kóti Gábor a férfiválogatott vezetőedzője.

Az Európa-bajnokság hivatalos weboldala 

Az Európa-bajnokság hivatalos ISU-oldala

Az Európa-bajnokság programja és eredményei 

HUNSKATE MEDIA

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X