moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2024. január 8.

Gyorskorcsolya: előrelépés az Európa-bajnokságon

Január 5. és 7. között a hollandiai Heerenveen adott otthont a nagypályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságának. A kontinensviadalon két versenyzőnk – Bejczi Botond és Bödei Bálint – képviselte a magyar színeket. 

A két fiú a Mass Start futamban állt rajthoz, melyen ügyes korcsolyázással a 11. és a 14. helyet szerezték meg, ráadásul az egyik sprintszakaszon egymást segítve értékes plusz pontokat gyűjtöttek, melyekkel oda tudtak érni a középmezőnybe. Bejczi Botond az 500 méteres futamban is érdekelt volt, ahol a 20. helyzést érte el.

„Már önmagában az óriási siker, hogy sikerült Európa 20 legjobb korcsolyázója közé bekerülni. Az olyan nagy nemzetek, mint Hollandia vagy Olaszország, elviszik a helyek jelentős részét, így nagyon kevés pozícióért küzd egy halom versenyző. Az, hogy két versenyzővel részt tudtunk venni és szereztünk egy 11. és 14 helyet, újabb bizonyíték arra, hogy milyen tehetséges versenyzőink vannak és milyen jó munkát végeznek hétről-hétre” – értékelt büszkén Kóti Gábor, a férfi nagypályás gyorskorcsolyázók vezetője.

„Két nap pihenő után Boti és Bálint folytatja a felkészülést és hamarosan utazunk Salt Lake City-be a Világkupára” – tette hozzá Kóti Gábor

EREDMÉNYEK

ISU Nagypályás Gyorskorcsolya Európa-bajnokság

Hollandia – Heerenveen, 2023. január 5-7.

500m

Bejczi Botond 20.

Mass Start

Bödei Bálint 11., Bejczi Botond 14.

További eredmények ide kattintva érhetőek el.

HUNSKATE Media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X