moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. március 12.

Nagy Konrád egyéni csúccsal zárta a szezont

2015_11_15_Nagy_Konrad_ujabb_csucsA hétvégén Inzellben rendezték meg a gyorskorcsolya Világkupát, melyen egyetlen magyarként Nagy Konrád állt rajthoz, két távon.

Konrád folytatta idei kitűnő szériáját, és első távján, az 1000 méteren egyéni csúcsot korcsolyázott. Az új rekord 1.11,19. Ezzel az idővel a Szocsiban februárban megrendezett tesztversenyen elért egyéni rekordját döntötte meg. Az inzelli 17 fős mezőnyben mindössze két versenyző volt, akinek ez sikerült, a 10. helyen végzett magyar mellett még egy norvég induló ért el egyéni legjobb időt.

A verseny utolsó napján rendezték meg az 1500 métert, ahol második helyet szerzett gyorskorcsolyázónk, 1.48,37-es idővel. Ez az idő alig maradt el a téli olimpián futott 1.48,12-es eredményétől.

„Jól kezdődött ez a Világkupa, már egy héttel korábban ki tudtam menni, így a helyszínen készültem fel. Azzal a céllal vágtam neki, hogy felkerüljek a Divízió A-ba, amit sikerült elérni. 1 000 méteren mindössze hárman jöttek jobb időket, én a rajtnál szedtem össze némi hátrányt. A rajtomon jövőre mindenképpen javítani szeretnék. 1 500-on egy olasszal voltam párban, a táv közepén még fej-fej mellett mentünk, de az utolsó két körben már kicsit elfáradtam.” – foglalta össze a Világkupát gyorskorcsolyázónk.

2014_Nagy_Konrad_Szocsi

„Jövőre a Divízió A-ban fogok indulni. Itt maximum 20 versenyző áll rajthoz, a többiek a Divízió B-ben mennek. Az A-ban több pontot kapnak a versenyzők, és az is különbség, hogy az A-ban mindenki kap pontot, míg a B-ben csak az első kilenc. És nem utolsó sorban a TV is közvetíti a Divízió A-s versenyeket! „ – mondta a folytatásról Konrád.

A következő hetekben tanulmányai kerülnek előre térbe: „Most, hogy a szezon véget ért, a tanulmányimra koncentrálok. Villamosmérnök és vállalatirányítás szakra járok az Óbudai Egyetemen, ahol harmadévet végzem. Két hónap, és kezdődnek a vizsgáim.”

/fotó: Kovács Anikó – MOB/

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X