moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. július 29.

Gyorskorcsolyázóink is belelendültek

2014_07_29_Inzell_EdzotaborHétvégén ért haza, a szezonbeli első, inzelli edzőtáborból a magyar gyorskorcsolya válogatott. A 10 napos intenzív felkészülésen hét versenyzőnk vett részt, köztük a Szocsi Olimpián, egyedüli magyar gyorskorcsolyázóként, rajthoz álló Nagy Konrád. Rajta kívül, a fotón balról jobbra, Szöllősi Szabolcs, Dékány Bence, Orosz Betty, Szöllősi Boglárka, Kalapács Anett és Lykovcán Ágota csinálta végig a Peter Mueller (fotón balról második) által diktált feladatokat. Az olimpiai bajnok, amerikai edző az idei szezontól vezeti a magyar gyorskorcsolya válogatott szakmai munkáját.

Inzell Európa egyik legjobb helyszíne, ahol télen, és mint látjuk nyáron is, kitűnő körülmények között készülhetnek a „hosszúpályás” gyorskorcsolyázók. Versenyzőink minden nap voltak jégen, de a jeges edzések mellett futás, kerékpározás is szerepelt a programban. Utóbbiból a 4 órás intenzív tekerés volt a legmegterhelőbb.

Nagy Konrád (csapatfotón balról harmadik) a folytatásról elmondta, hogy augusztusban immár itthon, száraz edzésekkel folytatódik a nyári munka. Ebben lesz görkorcsolya, kerékpár, futás, erősítés és, talán, egy kis short track – a korábbi rövidpályás gyorskorcsolyázónak. „Szeptemberben egy háromhetes edzőtábor vár ránk, a tervek szerint Észak-Amerikában. Itt minden hétvégén rendeznek kisebb, de ISU naptáras versenyeket, házi futamokat. Ezeken meg lehet futni a Világkupa szinteket. A szezonom novemberben kezdődik Japánban az első Világkupával, majd pár napra rá Dél-Koreában folytatódik. Decemberben még két európai VK-t rendeznek, szóval az év vége már igencsak sűrű lesz.”- mondta el olimpikonunk, aki korábban klubszinten már dolgozott együtt az új edzővel.

„Peter Mueller volt az edzőm a Team CBA-nál tavaly. Nagyon jó edzőnek tartom, és a múlt szezonban elért eredményeimet nagyban neki köszönhetem. Úgy gondolom, hogy a közös munka a válogatott tagjaiból és belőlem is még jobb eredményeket fog kihozni.” – értékelt röviden Nagy Konrád.

A közismert fordulattal élve, a próféta szóljon belőle!

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X