moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. június 22.

Jeles a pályán, jeles a padban

Kimagasló tanulmányi és sportteljesítménye elismeréseként öt nagypályás és két rövidpályás gyorskorcsolyázónk, két műkorcsolyázónk és egy jégtánckettősünk is elnyerte a Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet.

Nemcsak a jégen, az iskolapadban is remekeltek sportolóink az elmúlt szezonban: prof. dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere tizenegy korcsolyázónkat is Magyarország jó tanulója, jó sportolója címmel jutalmazta. Míg tavaly három gyorskorcsolyázónk is hivatalos volt az ünnepélyes díjátadásra, idén a vírushelyzetre való tekintettel ezt nem tartották meg, így valamennyi sportolónk postai úton kapta kézhez az oklevelet.

Tizenegy oklevélből öt célállomása pedig a komárom-esztergomi megyeszékhely volt: Lukács Soma, Palakovics Fanni, Talabér Hanna és Vancsó Rebeka nagypályás gyorskorcsolyázók, valamint Tóth Eszter short trackes révén díjazottjaink fele a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesületből került ki. Hozzájuk csatlakozott két szegedi versenyző: a Tuti Korcsolyázó Közhasznú Egyesület short trackese, Jancsó Zalán, valamint a Tornádó Team Korcsolyázó Sportegyesület nagypályás gyorskorcsolyázója, Sándor Lilla.

A fővárosi diákok közül két műkorcsolyázónk és egy jégtánckettősünk nyerte el a kitüntetést: a Sebestyén Korcsolya Sport Egyesület képviseletében Zsembery Katinka, a Hoffmann Korcsolya Akadémia részéről pedig Csaba Máté, valamint Leveles Réka és Leveles Balázs, akik már tavaly is elnyerték a megtisztelő címet.

Az elismerést olyan, köznevelési intézményben tanuló 5–8. és 9–13. évfolyamos diákok érdemelhették ki, akik legalább 4,8-as, illetve 4,7-es átlagot értek el a 2018/19-es tanév végén, emellett sportáguk kiemelt hazai vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban végeztek.

Gratulálunk a díjazottaknak!

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X