moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. július 31.

Edzői elismerés

Junior korcsolyázóink után két edzőnk is kiérdemelte a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) támogatását: a gyorskorcsolya ágazatban Moravcsik-Fecskés Orsolya, míg a műkorcsolya ágazatban Zenezini Michael részesült edzői ösztöndíjban.  

Első alkalommal pályázott, és máris sikerrel járt Moravcsik-Fecskés Orsolya, a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület gyorskorcsolyaedzője, akinek munkáját 5000 dollárral (kb. 1 400 000 forint) jutalmazta a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség.

„Mind nekem, mind a klubnak nagy elismerést jelent ez a támogatás – hangsúlyozta a szakember. – Az összeg egy részéből szakmai továbbképzéseken szeretnék részt venni, de a fő célom edzőként és egykori versenyzőként, hogy az ösztöndíj által a saját csapatom mellett valamennyi hazai nagypályás gyorskorcsolyaedző munkáját segítsem itthon és külföldön is.”

Gyorskorcsolyában szövetségünket a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség a vendégedző programba is beválasztotta, amelynek keretében az ISU támogatásával egy neves külföldi szakember látogat majd Magyarországra, hogy tapasztalataival segítse az itt folyó munkát. Ennek kapcsán Telegdi Attila gyorskorcsolya ágazati sportigazgató elmondta: egyeztetést folytatnak az ISU fejlesztési bizottságával és a Városligeti Műjégpályával, hogy a koronavírus-helyzet fényében mikor és kinek a részvételével valósulhat meg hazánkban a program.

Moravcsik-Fecskés Orsolya és tanítványai az idei junior országos bajnokságon

A Team Magic junior-szinkronkorcsolyacsapat sorra zsebeli be az elismeréseket: míg múlt hónapban a versenyzőket jutalmazta a fejlesztési bizottság, most egyik edzőjüket, Zenezini Michaelt díjazták. A szakember részt vehet a Lyonban rendezendő nemzetközi bírói szemináriumon, amelynek költségeit 1100 svájci frankig (kb. 340 000 forint) az ISU állja, továbbá hat hónapon át egy neves mentor fogja segíteni munkáját.

„Nagyon váratlanul ért az elismerés, szerencsésnek érzem magam, hogy kiválasztottak. A szeminárium kiváló szakmai fejlődési lehetőség, ráadásul a szülővárosomban rendezik meg – mondta az egykor francia színekben versenyző jégtáncos, aki nem akárkit kapott maga mellé mentorként. – Hatalmas dolog a csapat számára, hogy hat hónapig Alain Daniel Hostache-sal dolgozhatunk, aki annak idején az első jégtáncedzőm volt, majd a szinkronkorcsolyában szerzett nevet magának. Hetente küldünk majd videókat neki az edzéseinkről, illetve online, videohívások keretében fogja segíteni a munkánkat, csiszolni a programokat, és felkészíteni a lányokat a versenyekre.”

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X