moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. január 2.

Gyorskorcsolyázó Sprint Összetett Országos Bajnokság a hétvégén (időrenddel)

2015_Ágo_Koni_Calgary_2
2015. év első hazai bajnoksága  a Gyorskorcsolyázó Sprint Összetett Országos Bajnokság, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a Városligeti Műjégpályán rendez  szombaton és vasárnap (2015.január 3-4), reggel 8.00 órai kezdettel. A végleges nevezések után kialakult a szombati hivatalos időrend, amely itt megtalálható.

Az újév nyitányakor 45. alkalommal találkoznak, s mérkőznek meg egymással a Sprint Bajnoki címért a magyar gyorskorcsolyázás legjobb versenyzői. Rajthoz áll a teljes magyar élgárda, valamint a feltörekvő fiatalok Tatabányáról, Jászberényből és Szegedről. ANemzetközi Korcsolyázó Szövetség /ISU/ 1970-ben vezette be ezt a bajnoki rendszert, amelyen a versenyzők mindkét nap a gyorskorcsolyázás két rövidebbik távját futják le, azaz 500 és 1000 méteren vetélkednek.

Győzelem a férfiaknál az esélyes Nagy Konrádtól (Debreceni Főnix) és a hölgyeknél Lykovcán Ágotától (SPSC) (a képen) várható, hiszen a nemzetközi porondon is ők szerepelnek ebben a szezonban a legmeggyőzőbben. A 2015-ös női Sprint Bajnokságra 15 nevezés érkezett, míg a férfiaknál 10 nevezést adtak le.

Az ingyenesen megtekinthető esemény várható időtartama másfél óra.

A versenykiírás itt olvasható.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X