moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. január 3.

Gyorskorcsolyázó Sprint Összetett Országos Bajnokság 1 nap: Nagy Konrád 1000 méteren csúcsközelben

2015_Lykovcan_Nagy_gyorskori_foto_2
Kicsit talán korai volt a hajnali kezdés egy ilyen nagy versenyhez. Ez meglátszott Nagy Konrád (Főnix SE) 500 méteres teljesítményén is, aki viszonylag lassabb első 100 métere után könnyedén korcsolyázott 39.40-et.

Technikailag jól kivitelezett mozgását nagy figyelemmel kísérte a jégpálya szélén felsorakozott szakértő közönség. Az volt a vélemény, hogy ha az első 100 méteren jobban indult volna, akkor akár 38 másodperc közelében végez. Lykovcán Ágota sebességébe egy kissé bezavart az időjárás, az első kanyarján nyomot hagyott a hátszél, megbillentette, a második kanyarban pedig szembe támadta a légáram, így Orosz Beáta (Jégmester SE) egészen rácsúszott a végén a célegyenesben, aminek köszönhetően szép viadalnak voltak szemtanúi az érdeklődők.

A dobogós helyezettek mögött szorosan következik a feltörekvő ifjúság, s ebben a sorrendben elsősorban a TDKE tatabányai fiataljairól kell említést tenni. A férfiaknál Remete Solt (TDKE) élete első gyorskorcsolyázó versenyén a 4. hely áll, s ugyanitt a másik TDKE-s versenyző a hölgyeknél, Szatmári Nikoletta is, aki szintén a 4.  helyen várja a vasárnapi folytatást. Őt viszont az 5. helyen nem egy TDKE-s versenyző, hanem Kovács Vivien Jászberényből követi.

Általános megállapítás, hogy az 1000 méteres távon jobb eredmények születtek. Mindjárt az első pároknál is meglehetősen szoros futamokat láthattunk, majd a legvégén Nagy Konrád a Városligetben korcsolyázott eddigi legjobb magyar eredmény (belföldi csúcs: 1:16.02 Baló Zsolt, 2001. 01. 28) közelébe került az 1:16,37-es idejével. Ugyanezen a távon Lykovcán Ágota (SPSC) több mint 1 másodperccel maradt el a fennálló belföldi csúcstól (1:24.16 Egyed Krisztina, 2004.01.28) az 1.25.56-os eredményével.

Vasárnap 8 órától folytatódik a verseny a Városligetben.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X