moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. július 27.

Az ifjúsági olimpikonok példaképe lett Knoch Viktor

A 2020. január 9. és 22. között Lausanne-ban rendezendő ifjúsági téli olimpia rövidpályás gyorskorcsolyázó „role model”-je olimpiai bajnokunk, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség utánpótlás válogatottjának csapatmenedzsere – aki a nemzetközi szövetség és a MOB Sportolói Bizottságának tagja -, Knoch Viktor. Mint mondta, téli ifjúsági olimpián nem vett részt. Az ő idejében csupán Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon volt versenyszám a rövidpályás gyorskorcsolya.

Megtiszteltetés számomra Hugo Herrnhof egykori rövidpályás gyorskorcsolya-bajnok, az ISU sportigazgatójának felkérése. Boldog vagyok, hogy visszaadhatok valamit a gyerekeknek mindabból, amit szeretett sportágamtól kaptam. Versenyhelyzetben, nyomás alatt is szeretném megmutatni nekik, hogyan fejlődhetnek tovább, miként fordíthatják hasznukra a folyamatos feszültséget.”

Olimpiai bajnokunk a sportolói faluban, edzéseken és versenyeken, valamint különböző oktatásokon és workshopokon osztja majd meg tapasztalatait a versenyzőkkel, legyen szó a teljesítményfejlesztésről, karrier-menedzsmentről, a fair play-ről, vagy akár a sérülések megelőzéséről. Személyes karriertörténetéről is kérdezhetik a résztvevők.

Az előző, lillehammeri rendezvénysorozaton Nagy Konrád gyorskorcsolyázónk segítette ifjúsági olimpiai nagykövetként fiataljaink felkészülését, részvételét, s eredményes szereplését.

HUNSKATE Média / Holub Katalin – Fotó: Derencsényi István

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X