moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. június 28.

„A siker egyik kulcsa az edző”

Újabb szakmai együttműködési megállapodást kötött szövetségünk, amelynek értelmében edzőink továbbképzése a jövőben a Magyar Edzők Társasága segítségével valósul meg.

Ahogy valamennyi sportági szakszövetség, úgy szövetségünk is stratégiai feladatának tartja az edzők tudásának bővítését, a minőségi edzőképzés kialakítását. Ezt folyamatosan fejlődő tematikával és megbízható technikai megoldásokkal segíti a Magyar Edzők Társasága (MET), amely az öttusa-, az ökölvívó-, a kajak-kenu, a tenisz- és az úszószövetség után hétfőn szövetségünkkel írt alá együttműködési megállapodást. A szerződéskötésen a MET-et Molnár Zoltán elnök és Vörös Tímea gazdasági vezető, míg vezetőségünket Kósa Lajos elnök, valamint a gyorskorcsolya ágazat és a műkorcsolya ágazat sportigazgatói, ifj. Telegdi Attila és dr. Vardanjan Gurgen képviselte.

Dr. Vardanjan Gurgen, Telegdi Attila, Kósa Lajos, Molnár Zoltán és Vörös Tímea

„Valljuk, hogy annyit tud a sportoló, amennyit az edző, vagyis minél képzettebb egy edző, annál több sportsiker születik – szögezte le a MET elnöke, Molnár Zoltán. – Éppen ezért a sportért felelős államtitkárságtól 2017-ben kapott felhatalmazás birtokában kidolgoztunk egy olyan továbbképzési rendszert, amelynek keretében az edzők a legkiválóbb elméleti és gyakorlati szakemberek előadásait hallgathatják meg. Csak az elmúlt fél évben, főleg az online térben, 23 edzői konferenciát rendeztünk, amelyek előadásain már stabilan körülbelül 500-an vettek részt. Mindemellett e-learning felületet is fejlesztettünk, amelyet örömmel bocsátunk a sportszövetségek rendelkezésére. Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy az edzők szakmai tudása minél teljesebb legyen, mert hiszünk abban, hogy ez a sportsikerek záloga.”

Így vélekedik szövetségünk elnöke, Kósa Lajos is, aki hangsúlyozta: a most megkötött megállapodás a már végzett szakedzők továbbképzése szempontjából különösképpen fontos.

„A versenysportban a siker egyik kulcsa az edző, az ő tudása, képzettsége. Mivel a Magyar Edzők Társasága végzi a kiemelt edzők továbbképzését és a legeredményesebbek munkájának díjazását, kulcsfontosságúnak tartom a most aláírt szerződést. A MOKSZ évekkel ezelőtt kezdeményezte a hozzá tartozó szakágak edzőinek képzését a Testnevelési Egyetemen, a továbbképzés azonban csak a MET-tel kötött megállapodás alapján lesz megoldott. A célunk az, hogy az utánpótlás- és a felnőtt válogatottunk tagjait csak felsőfokú edzői végzettséggel rendelkező és a továbbképzési programban részt vevő edzők készíthessék fel a világversenyekre.”

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra – Fotó: Kovács Álmos

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X