moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2024. október 17.

Bíró(in)k a jégen

A rövidpályás gyorskorcsolyázóink mellett további magyar szereplői is lesznek a sportág nemzetközi versenyeinek: két fő-, két indító bíró és egy asszisztens.

Évek óta ott vannak a jégen, megszokhattuk már, hogy időről időre magyar bíró dönt a kényes szituációkban – de jól végzik a dolgukat, ezt pedig többek között éppen az mutatja, hogy évek óta ott vannak a jégen.

Az idei szezonban öt magyar bíró is ott lesz a nemzetközi short track viadalokon, Novák Antal és Pádár Zita starterként, vagyis indítóbíróként, Kövér Balázs és Pádár Beáta főbíróként, míg Dénes-Nagy Veronika asszisztensként dolgozik majd a versenyeken.

Előzetesen persze mindannyian elmondhatták, hogy „lehető legjobban szeretnék végezni a munkájukat”, ám ettől ezúttal eltekintünk, viszont később majd szívesen meghallgatjuk őket, milyen is bíróként részese lenni egy short track versenynek.

És akkor lássuk, melyik magyar bírót hol és mikor láthatjuk az idény során: Pádár Beáta Calgaryban, a junior rövidpályás gyorskorcsolyázók világbajnokságán dolgozik, előtte januárban pedig Torinóban, a téli Universiádén. Kövér Balázs kétszer utazik Kínába, előbb a World Tour-sorozat harmadik állomására, decemberben, majd márciusban a felnőtt vb-re. Dénes Veronika a januári drezdai kontinensviadalon lesz az egyik bíró.

Kövér Balázs mellett a világbajnokságon biztosan lesz még egy magyar is, mégpedig Pádár Zita, míg Novák Antal két WT-viadalon indítja a korisokat, decemberben Szöulban, és februárban Tilburgban.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X