moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. december 19.

4 Nemzet Bajnoksága – Éremeső a szombati zárónapon! 

Műkorcsolyázóink és jégtáncpárosunk a kűrprogramjaikat mutatták be a 4 Nemzet Bajnokságának szombati versenynapján. A péntekihez hasonlóan sok-sok izgalmat és fordulatot tartogatott a verseny, amelyen mindenféle színből szereztek érmet a magyar sportolók. 

A műkorcsolyázó hölgyek egyéni versenyében a rövidprogramok után a 18 fős mezőny nagyon „sűrű” volt, hiszen az első öt helyen álló sportoló mindössze öt ponton belül tartózkodott. Az élen Schermann Regina (JKOR) állt, csakhogy mivel nem sikerült hibátlan kűrt futnia, így összesítésben visszacsúszott a negyedik helyre. Viszont a magyar szurkolók legnagyobb örömére küldöttségünk nem maradt érem nélkül, hiszen Láng Júlia (PSE) szombati produkciója a második legjobbra sikeredett. Ez azt jelentette, hogy – csupán 0,76 ponttal elmaradva a második helyezettől – végül összesítésben bronzérmes lett. Ezzel pedig magyar bajnoki címet is szerzett, hiszen a 4 Nemzet Bajnoksága a nemzeti bajnoki címekről is döntött. 

A férfiaknál Csernoch András (SKSE), a jégtáncosoknál pedig az Ignateva Mariia-Szemko Danijil (HKA) páros lett a magyar bajnok. Utóbbiak, megőrizve pénteki helyezésüket bronzéremmel térhetnek haza a szepességi Iglóról (Spisska Nova Ves). A junior jégtáncosok mezőnyében a Leveles Réka-Leveles Balázs (HKA) duó lett a junior magyar bajnok. 

A nagy érdeklődéssel várt műkorcsolya-párosok versenyében nem történt változás a pénteki naphoz képest a tabellán. A Chtchetinina Ioulia-Magyar Márk (HKA) kettős növelte előnyét és magabiztos teljesítménnyel nemcsak a magyar bajnoki címet szerezték meg, hanem aranyérmesek lettek. Ugyancsak a párosoknál az ezüstérmet a Pavlova Mariia-Nagy Balázs (SKSE) duó nyerte, ezzel magyar bajnoki másodikként végezve. 

Dr. Vardanjan Gurgent, a hazai műkorcsolya ágazat igazgatóját a versenyek után egy villámértékelésre kértük. A szakember többek között elmondta, hogy a januári műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon a magyar színeket a férfiak és a jégtáncpárosok esetében a magyar bajnok képviseli. A műkorcsolya-párosok mezőnyében pedig mindkét duónk jégre léphet Tallinban. 

A szenior hölgyeknél a válogatási elveknek megfelelően a három kiemelt verseny (Budapest Trophy, Rigai Volvo Open Cup és 4 Nemzet Bajnoksága) két legjobb eredményének összesítése alapján Magyarországot Schermann Regina képviselheti az Eb-n. A hétvégén az is eldőlt, hogy a pekingi olimpián a Chtchetinina Ioulia-Magyar Márk páros lesz ott, a Pavlova Mariia-Nagy Balázs duó pedig az ötkarikás játékok tartalékja” – nyilatkozta dr. Vardanjan Gurgen. 

A magyar csapat összes tagjának szívből gratulálunk a magyar bajnokságon elért teljesítményéhez! 

Eredmények ITT

Galéria ITT.

HUNSKATE media

Fotó: KRASO / Peter Jesensky

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X