moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2012. december 3.

Világkupa, Nagoja: Heidum Bernadett és Knoch Viktor 4.

Heidum Bernadett 1500, Knoch Viktor 1000 méteren szerzett 4. helyezést a rövid pályás gyorskorcsolyázók nagojai világkupaversenyén.

A sportág nagyhatalmai egyértelműen Ázsiában és a tengerentúlon találhatóak, ezt jól mutatja, hogy a finálékban mindössze három európai léphetett jégre – s ebből kettő volt magyar. Knoch négy és fél, és Heidum alig hét tizedmásodperccel maradt el a győztestől.
A Lajtos Szandra, Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia összetételű női váltó a B-döntőbe jutott, míg a Knoch Viktor, Béres Bence, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor összetételű férfiváltó az előfutamok során búcsúzott.
A B döntőben harmadik lett, így összesítésben a kilencedik helyen végzett Heidum Bernadett a második 1500 méteres versenyben a rövid pályás gyorskorcsolyázók nagojai világkupa-fordulóján.
A viadal hivatalos honlapja szerint a Heidum, Lajtos Szandra, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összeállítású női váltót 3000 méteren a B döntőben mindhárom ellenfele megelőzte vasárnap, ez a végső sorrendben a nyolcadik helyet jelentette.
A vk-sorozat a jövő héten Sanghajban folytatódik.

Li-ning Seat
X