moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. február 26.

Szöulban nem lesz vb

A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség közleményben tudatta, hogy március 13. és 15. között Szöulban biztosan nem tartják meg a rövidpályás gyorskorcsolyázók világbajnokságát.

Meghozta a döntését a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU), amely ugyan az elmúlt hetekben folyamatosan konzultált a szöuli szervezőkkel, és a dél-koreai szövetséggel, a koronavírus-járvány miatt másként nem határozhatott.

Az ISU közleménye szerint biztosan nem Szöul ad otthont a rövidpályás gyorskorcsolyázók 2020-as világbajnokságának, amelyet eredetileg március 13. és 15. között rendeztek volna meg – a járvány miatt a városi hatóságok elrendelték a Mokdong Jégcsarnok bezárását, így ebben a létesítményben biztosan nem lehet megtartani a vb-t.

A közlemény szerint túl közel van március közepe ahhoz, hogy más város vállalni tudja a világbajnokság megrendezését, de az ISU azt, hogy az idei vb-t biztosan nem tartják meg a későbbiekben, egyelőre nem jelentette ki kategorikusan.

„Várható volt, hogy ilyen döntést hoz az ISU, ez volt a logikus, más kérdés, hogy mindenki jobban örült volna, ha hamarabb megszületik – mondta el Bánhidi Ákos, a short track válogatott edzője és menedzsere. – Versenyzőink fegyelmezetten fogadták és elfogadták a döntést, és edzésben maradnak március közepéig. Amennyiben más helyszínt jelöl ki az ISU a világbajnokság kapcsán, úgy mérlegelés tárgyát képezi, hogy azon elinduljunk-e, tekintettel a koronavírus gyors terjedésére.”

HUNSKATE Média / Kovács Erika

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X