moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. december 20.

Sziliczei-Német Rebeka és Bontovics Balázs tarolt a short track magyar bajnokságon 

Ezen a hétvégén rendezték a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságát. Bár a szakág favoritjai már a februári pekingi olimpiára készülnek, így ők ezúttal nem léptek jégre, ennek ellenére mégis izgalmas és kiélezett futamokat és döntőket láthattunk a BOK Gyakorló Jégcsarnokban. 

A hölgyek 500 méteres távján Sziliczei-Német Rebeka (FTC) nyerte az aranyérmet, míg a második Nógrádi Panka (TKKSE), a harmadik pedig Szigeti Dóra (MTK) lett. Sziliczei-Német 1500-on szintén magyar bajnoki címnek, 1000-en pedig egy bronznak örülhetett, mivel utóbbi távon Somodi Maja (SZKE) lett az első, az ezüstérmet pedig Somogyi Barbara (FTC) nyakába akasztották. A leghosszabb távon Schönborn Melinda (MTK) korcsolyázott be a második helyre, míg Somodi Maja 2:36.723-as ideje a dobogó legalsó fokára volt elegendő. A speciális pontozásos rendszerben megrendezett 3000 méteres szuperdöntőt Végi Diána Laura (FTC) nyerte Somogyi Barbara és Sziliczei-Német Rebeka előtt. Utóbbi sportoló a szenzációs teljesítményének – vagyis négy érmének – köszönhetően a versenyhétvége összesített tabelláján óriási pontfölénnyel végzett az élen. 

A férfiak összetettjét Bontovics Balázs (MTK) nyerte, aki három aranyéremmel és egy nyolcadik hellyel zárta a versenyhétvégét, hiszen 1000 és 1500 méteren is magyar bajnok lett, illetve a 3000-es szuperdöntőt Jászapáti Péter (MTK) és Oláh Bence (FTC) előtt végezve nyerte meg. A legrövidebb egyéni távon egyébként éppen utóbbi diadalmaskodott, az ezüstérmet Szász Attila (FTC), a harmadik helyet Granasztói Ádám (FTC) szerezte meg. 1000 méteren Oláh Bence a második, Jászapáti pedig bronzérmes lett, utóbbi versenyző a leghosszabb távon egy második, míg Oláh egy harmadik helynek örülhetett.  

A női 3000-es váltót az FTC sportolói nyerték az MTK-sokat és az SZKE csapatát megelőzve. Férfi 5000-es stafétában a magyar bajnoki címet az MTK, a második helyet az FTC, a harmadik helyet pedig az SZKE váltója szerezte meg. A 2000-es mix váltók versenyében az MTK vegyes csapata zárt az élen az FTC két különálló kvartettje előtt. 

Telegdi Attila gyorskorcsolya ágazati sportigazgató így értékelte a versenyt: “Kiváló küzdelmeket láthattunk a hétvégén. Az olimpiai keret nagy része nem indult a magyar bajnokságon, ettől függetlenül azok a felnőtt versenyzők, akik jégre léptek, komoly ellenfeleket kaptak az utánpótláskorú versenyzők személyében. Nagyon színvonalas, izgalmas futamokat láttunk, és ez biztató jövőképet vízionál. Visszatértünk a hagyományos, 3000 méteres szuperdöntő rendszeréhez, és ez újra visszaadta a short track igazi izgalmait. Ezen a hétvégén hirdettünk első alkalommal bajnokot a vegyes váltóban. Ez a táv ugyebár közel két hónap múlva először mutatkozik be a téli olimpiák műsorában” – nyilatkozta a szakember.

A részletes eredményekről ITT olvashat!

Galéria elérhető ITT.

HUNSKATE media

Fotók: Kovács Álmos

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X