moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. január 11.

Sikeres évindítás

Hétvégén ismét a rövidpályás gyorskorcsolyázók vették birtokukba a Gyakorló Jégcsarnok jegét. Több mint 15 ország 170 junior és szenior versenyzője lépett jégre, összesen 337 futamban.

Az esemény rangját és a verseny színvonalát jelentősen emelte, hogy a “nyugati oldalról”, a Star Class versenyrendszerből is érkeztek erős versenyzők Belgiumból, Franciaországból, illetve Hollandiából. Rajthoz állt többek között a holland utánpótlás válogatott is az idei Pannonia Openen. Ahogy Telegdi Attila, a MOKSZ gyorskorcsolya ágazat sportigazgatója a Mikulás Kupa kapcsán hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a junior versenyzőink minél többször, versenykörülmények között mérjék össze tudásukat, minél színesebb mezőnyben. A Pannónia Open remekül szolgálta ezt a célt és a szakvezetés is elégedett lehet, hiszen a magyar versenyzők jó teljesítménnyel zárták a hétvégét.

A női mezőnyben Varga Regina Eszter (FTC) végzett a pontverseny második helyén, a versenyt a mindhárom távon első helyet szerző horvát Valentina Ascic nyerte. A férfiak versenyét a lett Reinins Berzins nyerte, Bontovics Balázs (MTK) bronzérmet szerzett.

A váltók versenyét mindkét nem esetében magyar csapat nyerte. A hölgyeknél az Albert Viktória (FTC), Somodi Maja (SZKE), Somogyi Barbara (FTC), Végi Diána Laura (FTC), míg az uraknál a Csizmadia Márk (FTC), Bontovics Balázs (MTK), Szigeti Ádám (MTK) és Szilágyi Ábel (MTK) alkotta négyes diadalmaskodott. A vegyes váltók mezőnyében 2:50-en belüli idővel szintén magyar győzelem született. Az aranyérmeket a Somodi Maja, Somogyi Barbara, Jászapáti Péter (SZKE), Bontovics Balázs, Major Dominik (FTC) alkotta csapat nyakába akasztották.

A juniorok mezőnyében is remekül helytálltak a magyar fiatalok. A férfiaknál Jászapáti Péter minden távon első lett, így a juniorok pontversenyének eredményhirdetésén is ő érdemelte ki az aranyérmet. A junior B kategóriában (kb. 15-17 évesek) Granasztói Ádám (FTC) ezüstérmes lett, Major Dominik a negyedik, Czank-Varga Benjámin (MTK) pedig az ötödik helyen végzett. A junior női mezőnyben az első hat helyezett fele magyar volt: Somodi Maja bronzérmes lett, Albert Viktória ötödik, Somogyi Barbara pedig hatodik helyen végzett.

A magyar short track jövője szempontjából bíztató, hogy a junior B korosztály 50-50 fős mezőnyének első tíz helyén végzett versenyzőből a férfiaknál négy, a lányoknál pedig hét versenyző volt magyar. A versenyt követően Szabó Krisztián a magyar utánpótlás short track válogatott vezetőedzője elmondta, hogy összességében az elvárásoknak megfelelően, illetve azokat túlszárnyalva teljesítettek a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók a Pannonia Openen. A szakvezető kiemelte: „A sok jó teljesítményt felmutató csapatból érdemes kiemelni Granasztói Ádám, Major Dominik és a minden távon győztes Jászapáti Péter teljesítményét. A hölgyek mezőnyében a mindhárom távon elért harmadik helyével Somodi Maja, illetve Albert Viktória is a várakozásoknál jobban teljesített”.

Eredmények itt.

Galéria itt.

HUNSKATE media

Fotó: Lehotczky István

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X