moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. november 8.

ST Világkupa Torinó 2013: Az 1. nap

Gyorskorcsolyázóink sűrű hétvége elé néznek. A rövidpályás csapat Torinoban áll rajthoz a Világkupán, ahol már a Szocsi kvalifikáció a cél. Az olaszországi, és a következő hétvégi kolomnai Világkupa forduló után dől el, hogy mennyi kvótát sikerül szerezniük versenyzőinknek.

Hosszúpályás gyorskorcsolyázóink ezen a hétvégén a kanadai Calgaryban, rá egy hétre Salt Lake City-ben küzdenek a téli olimpiai helyekért.

A Short Track Világkupa ma vette kezdetét Torinoban. Elsőként a lányok 1500 méteres selejtezőjére került sor. A három magyar induló közül Heidum Bernadett futam másodikként, Kónya Zsófia harmadikként jutott tovább. Darázs Rózsát kizárták, így sajnos kiesett. A továbbjutó lányok a következő fordulót is sikerrel vették, azaz szombaton mindkettőjükért szoríthatunk a negyeddöntőben.

A fiúk kezdésnek magasra tették a lécet! 1500-on mindhárman sikerrel vették a selejtezőt és futamot is. Ez igen srácok! Csak így tovább szombaton is kedves Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Burján Csaba!

500 méteren mindhárom lány az előselejtezőből a selejtezőkbe jutott. Keszler Andrea, Kónya Zsófi továbbment, Heidum Bernadettnek ugyanakkor ez most sajnos nem sikerült. A negyeddöntőbe azután sem Andrea, sem Zsófi nem tudott bekerülni, így nem leszünk érdekeltek szombaton.

Igen népes, 84 fős mezőny indult el a fiúk 500 méteres távján. De a mieink folytatták a mai menetelést, az előselejtező futamot megnyerte Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor is, míg Béres Bence másodikként lépett tovább. A selejtezőt is könnyedén vette Viktor és Shaolin Sándor is, ismételten futamgyőztesként jöttek le a jégről.

Béres Bence – miután az indító bíró hibás rajt miatt kizárta – nem értett egyet a döntéssel, és ennek sportszerütlenül adta jelét, sárga lapot kapott, kiesett és ezzel az 500m-es rangsor végére került. A döntésről azt el kell mondanunk, hogy a Pala Tazzoliban az indítóbíró egyedül maradt az „észrevételével”, de sajnos a szabály nem ad lehetőséget a döntésének utólagos kivizsgálására – talán a Technikai Bizottság megteszi a verseny végén, de az már rajtunk itt nem segít.

A másik két fiúnk lendülete nap végéig kitartott, és az utolsó versenyszámot is sikeresen véve jutottak be a szombati nyolcaddöntőbe.

Pénteken az 1000 méteres távokkal, valamint a váltókkal folytatódik a Világkupa.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X