moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. november 17.

ST Világkupa Kolomna 2013: Megvan a kvóta női váltóban!

A magyar női váltónak sikerült megszerezni a kvótát a Szocsi téli olimpiára.

A Lajtos, Heidum, Kónya, Keszler négyes az elődöntőben jól tartotta magát és bejutott a B döntőbe. A futamot erősségét jelzi, hogy a győztes dél-koreai váltó világcsúccsal nyert.

A B döntőben lányaink, mindössze 1 másodperccel lemaradva az orosz négyestől, másodikak lettek, de ennek már nem igazán van jelentősége……hiszen megszerezték a KVÓTÁT Szocsiba! Ez egyben azt is jelenti, hogy csakúgy, mint Vancouverben 4 éve, most is ott lesz a magyar női váltó a téli olimpián.

Férfi váltónkkal valami olyan történt, amit elég nehéz feldolgozni. Az elődöntőben sokáig jól tartották magukat, a harmadik helyen versenyeztek az amerikai és az orosz váltó mögött közvetlenül. 10 körrel a vége előtt egy váltásunk sajnos nem sikerült, és csapatunk lemaradt a versenyben. De végül így  bejutottak a B döntőbe, ahol Kanada, Kína és Kazahsztán várt rájuk.

A döntőben a fiúk nagyon jó formát mutatva haladtak, 19 körrel a vége előtt az első helyen álltak. Ráadásul a kanadai csapat egyik tagja kicsúszott, ami mindenképpen lélektani előnyt jelentett számunkra. Már-már úgy tűnt, hogy minden rendben lesz, amikor az utolsó (!) körben, 30 MÉTERREL A CÉL ELŐTT, a kínai versenyző felrúgta Knoch Viktort, és mindketten a palánknak csapódtak, pontosabban Viktor a palánk alá becsúszva kiesett. A bírók némi tanácskozás után a Kínai váltónak büntetést adtak, így a magyarok a harmadik helyen végeztek. És nem jutottak ki Szocsiba. Amennyiben összesítésben 5. helyen zár a váltó, úgy kijutott volna Szocsiba, így azonban 7. lett és nem lesz ott a téli olimpián.

A mai nap egyetlen egyéni magyar indulója Liu Shaolin Sándor volt, az 1000 méter nyolcaddöntőjében. Erős futamban, amerikai, japán és kínai ellenfelekkel küzdve, végül harmadik helyen végzett, így nem jutott a negyeddöntőbe.

Szocsiban 8 versenyzőnk képviselheti hazánkat a rövidpályás gyorskorcsolya versenyeken. 3 férfi egyéni induló és az 5 fős női váltó, benne két egyéni kvótával.

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott minden tagjának gratulálunk! Az utóbbi időszak különböző megpróbáltatásai után becsülettel, nagyot küzdve felálltak a padlóról és mindent megtettek a sikerérét. A magyar korcsolyasport sikeréért. Köszönjük! Nagyon szurkolunk nektek lányok-fiúk a következő versenyeken is!

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X