moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. január 3.

A Pannónia Kupával pörög tovább a short track szezon

2013_01_03_Pannonia_Kupa
A márciusban Debrecenben megrendezendő rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság előtt a felkészülés fontos eseményére kerül sor a hétvégén a budapesti Gyakorló jégcsarnokban.

A junior A, B, C korosztály számára kiírt európai körverseny egyik ágának (Danubia Series) mezőnye Románia, Ausztria, Csehország és Szlovákia után érkezik el Budapestre a Pannónia Kupára. A hathelyszínes sorozat záró eseményét március 1-3 között Lengyelországban rendezik. (A másik ág  mezőnye Bolzano, Drezda, Hasselt, München, Albertville és Amszterdam körút során ezen városok jégcsarnokaiban viaskodik. A március 15-17 között az olaszországi Baselga di Pinében rendezendő döntőben a két ág, a kvalifikációban legtöbb pontot szerzett nyolc-nyolc versenyzője méri össze tudását az összetettben).

A péntek és vasárnap között reggelente 9-kor kezdődő budapesti versenynek – útban a debreceni világbajnokság felé – külön hangsúlyt ad az is, hogy a gerincbántalmai miatt a felkészülésből hosszabb időre kieső Darázs Rózsa kivételével a legkiválóbb hazai versenyzők mind indulnak (Lajtos, Heidum, Keszler, Kónya, Tóth illetve a férfiak között Béres, Oláh, Nagy, Burján és Liu Shaolin). A 130 fős mezőnyben való szereplés jó alkalmat nyújt a magyar csapat szakvezetőinek, hogy a két hét múlva kezdődő malmöi Európa-bajnokságra történő válogatáshoz kellően fel tudják mérni a versenyzők állapotát és további támpontokat kapjanak a váltók végleges összeállításához.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X