moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. április 29.

A palánk másik oldalán

Három nagyszerű short trackes lesz a debreceni Eb arca: a felkérésre igent mondott Heidum Bernadett, Keszler Andrea és Knoch Viktor is.

Januárban Debrecenre figyel a rövidpályás gyorskorcsolyázók többsége, és persze a sportág rajongói és szurkolói egyaránt, hiszen 2020. január 24. és 26. között a cívisváros ad otthont a short trackesek Európa-bajnokságának.

A válogatott egy héttel ezelőtt megkezdte a felkészülést a következő szezonra, a kontinensviadal szervezőbizottsága pedig már gőzerővel dolgozik azon, hogy minden idők legjobb Európa-bajnokságát rendezze meg Debrecenben.

A szervezők egyik első lépése az volt, hogy az Eb nagykövetének felkérték az elmúlt évtized három klasszis rövidpályás gyorskorcsolyázóját, Heidum Bernadettet, Keszler Andreát és Knoch Viktort.

A néhány hete a visszavonulásukat hivatalosan is bejelentő sportolók örömmel mondtak igent a feladatra.

Heidum Bernadett: Kicsit persze fáj, hogy nem a mi időnkben rendezett hazánk Európa-bajnokságot – én személy szerint tele vagyok Eb-érmekkel, jó lett volna magyar közönség előtt futni egy kontinensviadalon. Annak viszont örülök, hogy a mostaniaknak megadatik ez a lehetőség, én pedig szívesen vagyok ebben a közegben, elvégre jó néhány évig volt némi közöm hozzá. Fontos feladat, hogy az egész sportágat megismertessük a szurkolókkal, hogy a Liu testvéreken kívül minél többen ismerjék meg a teljes válogatottat.

Heidum Bernadett

Keszler Andrea: Pályafutásom során végig volt egy álmom, mégpedig az, hogy egy Európa-bajnokságon szerepelhessek hazai közönség előtt. Jégre léphettem hazai világversenyen, ám egy Eb-n korábban is mindig nagyobb sikereket tudtunk elérni, és jó lett volna mindezt Magyarországon átélni. Örömmel mondtam igent a felkérésre, remek lehetőség ez arra, hogy itthon tovább népszerűsítsük a rövidpályás gyorskorcsolyázást.

Keszler Andrea

Knoch Viktor: Örültem volna, ha nekünk is megadatik, hogy hazai pályán korizhatunk egy Európa-bajnokságon, hiszen az Eb-ken már elég régóta éremesélyekkel indul a magyar válogatott. Talán nem titok: egy szövetségi vezetőségi ülésen én vetettem fel az Eb-pályázat ötletét, nagyszerű, hogy el is nyertük a rendezést. Jót tesz a sportágunknak a hazai rendezés, én pedig szívesen segítek bármiben és bárhol – a palánk külső oldalán.

Knoch Viktor

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotó: Derencsényi István

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X