moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. december 17.

„Mindkettőnknek ez a második Universiadéja” – Heidum Bernadett és Knoch Viktor

Hétfőn már a heyszínen edzettek a rövidpályás gyorskorcsolyázók

Heidum Bernadett
– Nemrég beszélgettünk a 2011-es Universiadéról, ahol bronzérmet szerzett a női váltó.
– Abból a csapatból most hárman vagyunk itt, Lajtos Szandra, Keszler Andrea és én. Kónya Zsófi, a negyedik tag, új a csapatban. Nekem ez már a második Universiadém.

-Mindhárom távon indulsz, Berni?
-Igen, 500-on, 1000-en és 1500-on is, mint ahogy a váltóban is.

– Nem fogsz unatkozni….
– A terhelés ugyanaz, mint egy EB, vagy VB-n. Most hétfő este kicsit fáradt vagyok, de ez az utazásnak tudható be. Holnap után kezdődnek a versenyek, és rendben vagyok, erősnek érzem magam.

– Milyen a női mezőny?
– Még nehéz megítélni az ellenfeleket. Nem ismerem a csapatok összeállításait. Láttam ma a csarnokban például olyan ázsiait, aki idén nem volt benne az első sorban, de nyert már Világkupát. Azt látom, hogy az európai mezőnyből mi a legjobbak között vagyunk.

– Így nyilván az esélyekről is nehéz bármit is mondani.
– Egyéniben igen, de a váltónak szerintem van esélye a négybe kerülésre.  A csarnok jó, se nem meleg, se nem hideg. A jég tartott és nem tört.

– Lesz módotok az Universiade hangulatát megtapasztalni?
– Nagyon szeretnénk kimenni holnap Koni 1000 méteres gyorskorcsolya versenyét megnézni. Sajnos, 20 km-re van Trentotól Baselga di Piné, de remélem, megoldjuk valahogy és az edzésünkkel sem ütközik. Nem versenyeztem még itt Trentoban, és a városban sem jártam korábban. Ma kiugrottunk a lányokkal a hotelből egy kis sétára edzés előtt, és még egy kávé is belefért. Én személy szerint szeretem Olaszországot, barátságosak és kedvesek az emberek.

Knoch Viktor

– Már a második téli Universiadén veszel részt te is Viktor.
– Így igaz. Az első 2 éve Erzurumban volt, de nekem nem túl jó emlékeim vannak róla. A verseny előtti időszakban sérült voltam, és a törökországi Universiadéra még nem nyertem vissza az eredeti formámat. Most nincs ilyen problémám szerencsére.

– Melyik távokon indulsz Trentoban?
– 500 és 1000 méteren, meg persze a váltóban. Egy versenyző indulhat három távon, nálunk most Bence lesz az. A Világkupákon mentem 1500-on is, de most ezen a távon csapattársam áll rajthoz.

– Milyenek az ellenfelek?
– Nem igazán tudom most még megmondani. Még nem tudjuk, hogy ki van itt. Ma két csapattal együtt edzettünk, náluk van egy-két fiatal, új arc. De például a Dél-Koreánál, Kínánál vagy akár Kanadánál is nagyon erős az utánpótlás, tehát a fiatalokat sem szabad lebecsülni. Ha azt vesszük, hogy nekik ez a fő versenyük, akkor valószínűleg ide vannak kihegyezve, a csúcsformájuk az Universiadéra van időzítve.

– Ma reggel értetek Trentoba, délután már edzettetek is. Belefér, mondjuk, egy városnézés a programba?
– Csak bízni tudok benne! Megszoktuk már, hogy az edzések, és versenyek mellett nem jut időnk körülnézni egy-egy helyen. A jégpályán és a szállodában telnek a napok. De ha véglegessé válik az edzés programunk, akkor talán be tudunk iktatni legalább egy kis városnézést.
2013_12_17_noi_valto_edzes
A női váltó edzésen Trentoban

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X