moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. február 13.

Liu Shaoang olimpiai bajnok!

Ismét történelmet írtunk!

“Új év, új én!” – mondják sokan évről évre egy-egy új esztendő kezdetén. Ennyire nagyot fiaink Pekingben biztos nem mondtak február 13-án, de az ott lebeghetett Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, és Krueger John-Henry szemei előtt is, hogy jött egy új nap, jött egy új esély. Az 500 méteres táv negyeddöntőivel kezdték az idei téli olimpia ötödik rövidpályás gyorskorcsolyázós napját.
Liu Shaolin Sándor, és Krueger John-Henry is elbúcsúzott a negyeddöntőben, Liu Shaoang viszont a negyeddöntős, és az elődöntős futamát is megnyerte, és ott lehetett az olimpia fináléjában! A táv aktuális világbajnoka pedig ezúttal már olimpiai bajnok is! Ez pedig azt jelenti, hogy Magyarországnak van már egyéni aranyérme is a téli ötkarikás játékok tekintetében.
Úgy ahogy van, az egész nap jól sikerült Ádónak, megérdemelten nyerte meg az 500 méter fináléját. Új értelmet nyerhetett általa a “soha ne add fel” kifejezés is, hiszen emlékezzünk csak, mennyire szomorkodott mindenki pénteken, ami mára el is veszhet a fény homályában, hiszen LIU SHAOANG OLIMPIAI BAJNOK!
Ízlelgessük most ezt a mondatot, annyira jó kimondani, leírni, együtt sikerült! Hajrá, Magyarország!

HUNSKATE Media – Palánki István

Fotó: Magyarock

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X