moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. november 6.

Csere a csapatban

Sziklási András megsérült az elmúlt hétvégén a Salt Lake City-i világkupaverseny – a fiatal short trackes hazautazott, helyére a még fiatalabb Talabos Attila lépett.

„Van egy rossz hír is a férfisorunk kapcsán, Sziklási András a vigaszágas futamában elsőként halad a cél felé, amikor elesett. Sajnos úgy, hogy a bokája megsérült, ezért úgy néz ki, hogy ő nem is utazik velünk a világkupa-sorozat montreali állomására” – mindezt Bánhidi Ákos, a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzője és menedzsere még a Salt Lake City-i vk-viadal után mondta, azóta az „úgy néz ki”-ből tény lett: bár szerencsére nem tűnik súlyosnak Sziklási András bokasérülése, korcsolyázni nem tud, így hazautazott Amerikából.

Sziklási András a szeptemberi országos bajnokságon. Fotó: Lehotzky István

Mindez nem jelenti azt, hogy a magyar válogatott a péntektől vasárnapig tartó montreali vk-versenyen egy korissal kevesebbel nevezne, hiszen szerdán Kanadába repült Talabos Attila. A még juniorkorú, tavaly a szarajevói Európai Olimpiai Fesztiválon három aranyérmet szerző a szeptember végi országos bajnokság hétkörös tesztjén kiválóan szerepelt, az ob további futamaiban azonban nem indult el, hiszen sérülésből tért vissza, és az edzők úgy látták jobbnak, ha visszalép a küzdelmektől.

„Kevéssel maradt el a rangsorban Sziklási András mögött Talabos Attila, a sérülése után már utolérte magát, és ott a helye a legjobbak között. Montrealban lesz lehetősége megmutatnia magát a felnőttek mezőnyében is” – tette hozzá Telegdi Attila, a gyorskorcsolya szakág sportigazgatója.

Montrealban a világkupaverseny pénteken a selejtezőkkel kezdődik.

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotó: Derencsényi István, Lehotzky István 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X