moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. szeptember 7.

Nyolc hely, tíz pont – Junior grand prix, Riga

Minden jó, ha a vége jó – bár Schermann Regina kűrje közel sem volt hibátlan Rigában, végeredményben így is több mint tíz ponttal felülmúlta az első junior-világkupán kapott pontszámát, és nyolc hellyel előrébb, a 15. pozícióban zárt. Kedves Katica és Saronov Fjodor is javított a ritmustáncban, és hat kettőst megelőzve a 13. helyen áll.

Ahogy Courchevelben, úgy Rigában is egy helyet visszacsúszott a kűrrel Schermann Regina – ám míg az első junior grand prix-n ez a 23. pozíciót jelentette, addig most 15.-ként, a 36 fős mezőny első felében fejezte be a versenyt.

A Jégkorszak SE korcsolyázója hibátlan rövidprogramját követően a kűrt egy eséssel kezdte. Úgy tűnt, ez rányomta a bélyegét a produkciójára, hiszen ezután több hiba is becsúszott. De Regina a program második felében megmutatta, milyen tripla rittbergert is tud, és megcsinálta az első elemnek tervezett kombinációt, amelyet a kanadai kommentátor, Ted Barton is tökéletesnek nevezett. Emellett erősebb lépéssort láthattunk tőle, mint Courchevelben, és mindhárom forgását a legmagasabb, 4-es nehézségi fokúra értékelték.   

„Jól mentek az edzések, az extrém hideg pályához is könnyen alkalmazkodtam – kezdte Regina. – Nem tudom, mi történt a kűrben, sokkal többet vártam magamtól. A rövidprogrammal viszont nagyon elégedettek voltunk, de aminek a legjobban örülök, az az, hogy az előző versenyhez képest mindkét programban javítottam a komponensekben: a rövidben több mint két ponttal, a kűrben pedig néggyel kaptam többet. Szombaton lesz idő egy kis városnézésre, délután pedig szurkolunk Katicáéknak.”     

Kedves Katicának és Saronov Fjodornak (Sharonov Fedor) még kevesebb ideje jutott programjai csiszolására, hiszen múlt hétvégén még Lake Placidban versenyeztek, ott debütáltak a nemzetközi juniormezőnyben. Hétfői hazaérkezésük után jégtáncosaink még edzettek egyet a Gyakorló Jégcsarnokban, majd kedd hajnalban már repültek is tovább Rigába, ahová azzal a céllal érkeztek, hogy magabiztosabban, még nagyobb átéléssel korcsolyázzanak.

Az első körben ezt teljesítették is, hiszen mind technikai, mind komponenspontjaik magasabbak lettek, mint az amerikai junior grand prix-n. Lépéssoruk és kötelező táncuk ezúttal ugyan gyengébben sikerült, a twizzle-sort viszont Katicánál két, Fjodornál pedig egy szinttel nehezebbre értékelték (a múlt hétvégi 2-es, 2-es helyett 4-esre és 3-asra), valamint az emelésükre is megkapták a 4-es nehézségi fokot.

Közel két ponttal megjavítva Lake Placid-i eredményüket a 13. helyet csípték meg a 19 párból álló mezőnyben. Hogy végül hányadik hely lesz az övék, az ma 16:09-kor kiderül.    


Női végeredmény

Jégtánc ritmustánc eredmény

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X