moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. szeptember 13.

Igazi harcos – Junior grand prix, Cseljabinszk

Profi körülmények között, egy lélegzetelállító megnyitóünnepséggel vette kezdetét a junior grand prix sorozat negyedik állomása az oroszországi Cseljabinszkban. Az első napon Berei Mózes József az augusztusi tesztversenyen kapott pontszámát megjavítva a 19. helyet szerezte meg a férfiak rövidprogramjában.  

Minden igényt kielégítő lounge, két kabalaállat, vonós élő zene a hallban – az oroszok ismét bebizonyították, hogy a szó minden értelmében korcsolyanagyhatalomnak számítanak. A junior grand prix-k esetében szokatlan módon még egy igen látványos megnyitóünnepséggel is készültek, amelynek keretében ráadásul az olimpiai, többszörös világ- és Európa-bajnok orosz jégtáncos, Roman Kosztomarov (Roman Kostomarov) és felesége, a szintén világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Okszana Domnyina (Oksana Domnina) is fellépett.

http://www.youtube.com/watch?v=PAPRvuo3eGg&t=679s

Ez után a fantasztikus show után szólították a jégre a férfi mezőny résztvevőit, köztük Berei Mózes Józsefet, vagy ahogy mindenki hívja, Pepét, akinek volt ideje ráhangolódni a versenyre, ugyanis a szerdai sorsoláson az utolsó, 22-es rajtszámot húzta. Ahogy azt már az augusztusi tesztverseny után elmondta, sérv nehezíti a dolgát ebben a szezonban, amely Cseljabinszkban is kiugrott, így ott sem úszta meg az orvosi vizsgálatot.

A 15 éves műkorcsolyázó ilyen körülmények között is emelni akarta a tétet: a budapesti verseny óta kombinációja első ugrását toeloopról a jóval nehezebb lutzra cserélte. Habár a lutzot elrontotta, az esés nem törte meg, és a másik két kötelező ugrást, a rittbergert – amelyet a hazai felmérőn nem sikerült bemutatnia – és az axelt is tisztán kivitelezte. De nemcsak a technikai elemeket, a komponenseket tekintve is javított – összességében közel öt ponttal kapott többet, és 45,27 pontot érő programjával a 19. helyről várhatja a folytatást.

A fiúk kűrje ma magyar idő szerint 14:06-kor Pepével indul, de már a délelőtt során lesz kiért szorítanunk: Láng Júlia 10:51-kor futja rövidprogramját. A nap az olaszországi Bergamóban zárul, ahol Csernoch András 17:54-kor lép jégre a Lombardia Trophyn.


Férfi rövidprogram eredmény

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X