moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. december 1.

Magyar Márk: Bajnoki cím és egy szép Európa-bajnoki szereplés a cél 

Március végén olimpiai kvótát szerezett hazánknak a Chtchetinina Ioulia-Magyar Márk műkorcsolya páros, ráadásul tehetséges duónk legutóbb két fontos Grand Prix-n is parádés eredményt ért el. Az elmúlt időszak kiemelkedő sikereiről, illetve az idei versenyszezon további, számukra fontos állomásairól kérdeztük a kettős férfi tagját, Márkot. 

A tíz nappal ezelőtti, Grenoble-ban megszerzett hatodik hely után a Szocsiban megismételt előkelő helyezés számotokra is kellemes meglepetés volt? 

Mi az, hogy?! Bár úgy érezzük, hogy minden egyes versenyre egyre jobb formába lendülünk, de a múlt hétvégén elért hatodik helyezésünk azért is ad még nagyobb motivációs löketet számunkra, mert Szocsiban bombaerős volt a mezőny. Remekül sikerült a rövid- és a kűrprogramunk is, így az ott kapott 175 pont a Iouliával közös pályafutásunk eddigi csúcsteljesítménye. 

Mi volt a kiugró siker kulcsa? 

Grenoble-ban kicsit elrontottuk a rövidprogramunkat, itt viszont majdnem tökéletesre sikeredett. Sokat számított, hogy a korábbi hibáinkat a szakmai stábbal kielemezve és közösen javítva tudtunk a technikánkon csiszolni. Ráadásul most gyakorlatilag „hazai pályán” léptünk jégre, hiszen általában a szocsi jégpályán edzünk, ennek köszönhetően úgy ismerjük, mint a tenyerünket. 

Két verseny közt mivel kapcsolódsz ki, hogyan pihensz? 

Most pár nap erejéig végre itthon, családi körben lehetek, és próbálom maximálisan kihasználni a menyasszonyommal és a kisfiammal töltött időt. Aztán utazom vissza Szocsiba, ahol a kőkemény edzéseket követően elsősorban fizikálisan töltekezem, de az olvasás-filmezés-zenehallgatás hármas is remekül regenerál és új energiákkal tölti fel a lelkemet. 

Akkor innentől kezdve arccal Peking és a februári téli olimpia felé? 

Azért még nem tartunk ott, az olimpiáról így még nem nagyon beszélnék. Addig még van két fontos versenyünk; a január 10-én kezdődő tallini Európa-bajnokság, valamint a decemberi Négy Nemzet Bajnoksága Szlovákiában, amely egyben a műkorcsolya magyar bajnoki címekről is dönt. 

Ebben az évben elért sikerek után kijelenthető, hogy a magyar bajnoki cím favoritjai vagytok? 

Azt hiszem, szerénytelenül kijelenthetem, hogy igen, persze, a végső sikerért nagyon meg kell küzdenünk. 

Az Eb-n mi a cél? 

Egyértelmű, hogy a legjobb tízben végezni! A két Grand Prix sikerünknek köszönhetően előrébb kerültünk a világranglistán, és ez kedvez a versenybeosztásunknak. Ha Tallinig meg tudjuk őrizni a mostani, felfelé ívelő kiváló formánkat, ráadásul apróbb dolgokban még tudunk fejlődni, akkor azt hiszem, hogy egy nagyon szép eredménnyel térhetünk haza az észt fővárosból.

Hunskate Media

SEAT MET NEKA
X