moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. február 24.

Dupla győzelem Izraelben – Open Ice Mall Cup

Újabb két aranyérmet nyert, így az idei szezonban már 18 alkalommal állhatott dobogóra a műkorcsolyázó Papp Vivien. Jégtánckettőseink, Kedves Katica és Fjodor Saronov, valamint Adelina Zvezdova és Sőregi Niksz Alfréd a 4. és a 6. helyen zártak az izraeli Open Ice Mall Cupon.

13 arany-, 4 ezüst- és egy bronzérem – az elmúlt négy hónapban ez Papp Vivien mérlege, aki péntek reggel a basic novice, majd szombat reggel az intermediate novice kategóriában is győzött az izraeli Eilatban. Bár a Sebestyén Korcsolya SE (SKSE) műkorcsolyázója mindkét programjában rontotta a dupla axelt, sőt, szombaton az egyik kombinációját dupla-dupla helyett szimpla-szimplára ugrotta, így is a legmagasabb technikai pontszámot kapta, a komponensekben pedig még inkább kimagaslott a mezőnyből, és mindkét nap nagy fölénnyel győzött.

Papp Vivien a basic novice korosztály győztese

Aranyérem az intermediate novice kategóriában is

Advanced novice jégtánckettősünk, Kedves Katica és Fjodor Saronov is remekül kezdett második nemzetközi viadalán: a múlt héten Miskolcon diadalmaskodó országos bajnokok a két kötelező táncot követően orosz versenyzőket megelőzve a második helyről várhatták a kűrt. Strauss A denevér című operettjére korcsolyázott szabadprogramjukban azonban sajnos Katica elesett a twizzle-sorból, és egy extra elem miatt is kaptak levonást, így végül lecsúsztak a dobogóról.

Kedves Katica és Fjodor Saronov edzőjükkel, Hoffmann Nórával

A Hoffmann Korcsolya Akadémia (HKA) junior jégtáncospárja, Adelina Zvezdova és Sőregi Niksz Alfréd a ritmustáncban és a kűrben is magasabb komponenspontszámot ért el, mint Miskolcon, és a tangójára eddigi legjobb pontszámát kapta. Végül a 6. helyet szerezték meg a versenyben, amelyet a márciusban Zágrábban megrendezendő junior-világbajnokság egyik nagy esélyese, Arina Usakova és Makszim Nyekraszov nyert meg.

Adelina Zvezdova és Sőregi Niksz Alfréd edzőjükkel, Hoffmann Nórával


Részletes eredmények

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X