moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. december 18.

Téli Universiade – Nagy Konrád egyéni csúccsal megfutotta a Világkupa szintet 1000 méteren

2016_01_23_Nagy_Konrad_portre
A keddi napon gyorskorcsolyázóink által voltunk érdekeltek Trentoban a téli Universiaden.

Férfi 1000 méteren Nagy Konrád és Szöllősi Szabolcs állt rajthoz, külön párban.

Szabolcs indult előbb, és remek rajttal kezdte meg távját. A kifejezetten lendületes kezdés után azonban visszaesett, és noha úgy tűnt előrébb végez, végül a 27. helyet szerezte meg. Nagy Konrádnak sikerült végig tartania a tempóját, és jó erőbeosztással megfutotta a Világkupához szükséges szintidőt. Nem mellesleg egyéni csúcsot futott Koni. A mezőny erősségét jelzi, hogy ez a remek egyéni teljesítmény végül a 14. helyre volt elég.
2013_12_08_Trentel_Nagy_Konrad
Konrád a verseny után pár perccel elmondta: „Jó volt. Az egyéni időm miatt hátrébbról indultam, ami automatikusan gyengébb ellenfelet is jelentett páromként. De így is sikerült egyéni csúcsot mennem, és ezzel már az 1500 méter mellett az 1000-en is megvan a Világkupához szükséges időm. Ennek nagyon örülök. És kifejezetten jól esett, hogy a rövidpályás gyorskorcsolya válogatott tagjai is a helyszínen szurkoltak nekem, nekünk! Korábban én is short trackes voltam, szép gesztus volt tőlük, hogy szoros programjuk mellett megszervezték az utazásukat Baselga di Pinébe. Ebben persze a MEFS kollégái is partnerek voltak. Köszönöm nekik is. Holnap 10 000 méteren indulok, ahol Dolp István magyar csúcsa 1994 óta van érvényben. Szeretném megdönteni.” – nyilatkozott a debreceni származású versenyző.

2013_12_08_Trentel_csapatkep
A másik magyar férfi, Szöllősi Szabolcs így vélekedett futamáról:
„Úgy érzem, hogy jól rajtoltam, annak ellenére, hogy egyszer visszalőtték. Sajnos, hamar érezni kezdtem a lábam. Savasodott és bekeményedett, emiatt a vége már nem volt jó. Ezt a problémámat vizsgálják már több, mint egy hónapja, és itt most ismételten kijött. Ez volt az utolsó versenyem Trentoban, holnap már Konrádnak segítek.”

Szerdán először Orosz Betty indul a női 1000 méteren, 5. párban, majd Nagy Konrád 10 000 méteren 3. párként. Ez lesz az utolsó magyar érdekeltségű gyorskorcsolya versenynap a téli Universiadén.

Deregán Gábor Trentel
Fotó: Kovács György / MEFS

SEAT MET NEKA
X