moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. január 16.

Nagy pálya, nagy jövő

Hat korosztályban több mint negyven versenyző részvételével került sor a Junior Országos Bajnokságra a Városligeti Műjégpályán. Az időjárás ezúttal kegyes volt a gyorskorcsolyázókhoz, akik jó teljesítménnyel és számos országos rekorddal bizonyították: ebben a szakágban is ígéretes jövő előtt állunk!

A fiúknál 18, a lányoknál 26 juniorkorú versenyző indult a hétvégi országos bajnokságon. A mezőnyben számos ismerős név és arc volt, akik egy héttel korábban még a felnőttek között, a sprint ob-n szerepeltek – nem is rosszul, hiszen Bejczi Botond és Rigó Nikolett is a második helyen végzett összetettben. A saját korosztályukban ennek megfelelően gond nélkül érvényesítették a papírformát: minden távon (500, 1000, 1500, 3000 m) az élen zártak, ami az összetettben is aranyérmet jelentett számukra.

Rigó Nikolett minden távon győzött

A lányoknál a legtöbb kategóriában biztos győzelmet arattak az esélyesek, a junior E korosztályban viszont izgalmas volt a csata – végül kevesebb mint 1 pont lett a különbség Haltrich Luca (TDKE) és a második helyezett Mórotz Zsuzsanna (TDKE) között.

A fiúknál Kun Bence Benedek (JKLE) elvitte a show-t: a junior F mezőnyben három távon is új, korosztályos rekordot futott! Érdemes megjegyezni a hosszú- és rövidpályán is versenyző Bence nevét, egészen biztosan sokat hallunk még róla.

Kun Bence Benedek három országos csúcsot is futott

Egy hét különbséggel tehát a felnőtt- és a juniormezőny is megmutatta magát itthon, így Szöllősi Szabolcs, a válogatott edzője is tisztább képet kapott arról, hogyan állnak élversenyzőink a szezon legfontosabb szakaszában, és ez mire lehet elég a nemzetközi viadalokon.

„Nincs könnyű helyzetünk, hiszen nyitott pálya áll rendelkezésünkre, de folyamatosan nő a bázisunk, nemcsak a görkorcsolyából, hanem a short trackből is egyre többen jönnek. Míg korábban túlnyomórészt görkorcsolyás edzéseik voltak, most már szezon közben is lényegesen több időt tudnak jégen tölteni a versenyzőink. Ez az eredményeken is kezd meglátszani – Kun Bence például három országos csúcsot is futott, ami kiemelkedő teljesítmény, még akkor is, ha a kicsiknél könnyebb elérni ezt. A hónap végén a mostani juniorbajnokság győztesével, Bejczi Botonddal és a múlt heti sprintbajnokság aranyérmesével, Dieterle Fábiánnal Helsinkibe utazunk a junior-világkupára, majd jön a junior-világkupadöntő és a junior-világbajnokság.”

Eredmények

HUNSKATE Média / Fotó: Kovács Álmos

Li-ning Seat Törley Artificer
X
X