moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. január 24.

Itt nyolc, ott kettő

Jégen a fiatalok: péntektől vasárnapig a montreali junior-világbajnokságon lépnek jégre rövidpályás gyorskorcsolyázóink, szombaton és vasárnap két magyar gyorskorcsolyázónk a helsinki vk-viadalon versenyez.

Nyolc versenyző (Tiborcz Dániel, Sziklási András, Bontovics Balázs, Talabos Attila, Somogyi Barbara, Túri Anna, Tóth Eszter, Dobrán Fanni) két edző (Szabó Krisztián, Lakatos Tamás), egy csapatvezető (Knoch Viktor) és egy masszőr (Vella Ádám) – a magyar junior rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott vasárnap késő éjszaka érkezett meg Montrealba, a junior-világbajnokság helyszínére, ennek ellenére hétfő reggel a csapat már meg is tartotta első jeges edzését, és azóta is folyamatosan készül a pénteki rajtra.

Sziklási András, Bontovics Balázs, Talabos Attila, Tiborcz Dániel, Túri Anna, Somogyi Barbara, Dobrán Fanni, Tóth Eszter

A válogatott vezetőedzője, Szabó Krisztián tökéletes körülményekről számolt be: „Tavaly itt rendezték a felnőttek világbajnokságát, így rutinos házigazdaként a kanadaiak mindenre felkészültek: elmozduló palánkrendszer, bemelegítő helyszínek, kerékpárok, masszázshengerek várták az indulókat. Az időjárás zord kicsit, nagy hó van, mellette pedig –20, sőt, –25 fok is gyakran, és erős szél. De szerencsére a szállásunk mindössze néhány percnyire van a jégpályától, így vagy buszozunk egy-két percet, vagy a gyaloglást választjuk, amely 8-10 perces sétát jelent.”

Az egyéni indulók névsorát szerda estig kellett leadni, az edzők pedig kivártak az utolsó pillanatig, hiszen folyamatosan figyelték a versenyzők formáját – döntésük értelmében négyen (Sziklási András, Talabos Attila, valamint Somogyi Barbara és Túri Anna) mindhárom távon jégre lépnek a világbajnokságon, míg Tiborcz Dániel 500 és 1000 méteren, Bontovics Balázs 1500 méteren, Tóth Eszter 500 és 1500 méteren, Dobrán Fanni 1000 méteren indul.

„A versenyzők jól érzik magukat, motiváltak, már nagyon várják a rajtot. Bár a jég kicsit törik, a srácok jól mozogtak az edzéseken, kifejezetten jó köridőket mentek, és szerencsére egészséges mindenki. Izgalmas világbajnokság vár ránk” – adott helyzetjelentést Montrealból Szabó Krisztián.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók mellett hétvégén jégre lépnek junior gyorskorcsolyázóink is: Dieterle Fabian és Bejczi Botond a helsinki junior-vk-viadalon méreti meg magát.

Bejczi Botond, Dieterle Fabian

HUNSKATE Média / Kovács Erika

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X