moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. március 26.

Versenybe száll az ISU elnöki posztjáért Sallak György

Versenybe száll a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) elnöki posztjáért Sallak György, a magyar szövetség (MOKSZ) nemzetközi igazgatója.
A MOKSZ csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette ezt be Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke, hozzátéve, hogy az ISU-t jövő héten, a bostoni műkorcsolya-világbajnokság helyszínén közös erővel, együttesen tájékoztatják e szándékról. Kósa Lajos szerint Sallak György a legmegfelelőbb pályázó a posztra. Negyedévszázada gyűjti a tapasztalatot, bizonyítja rátermettségét és elkötelezettségét.

Sallak hangsúlyozta, a korcsolyasportban eltöltött több mint 25 év alatt tanultak felhasználásával alakította ki programját, s úgy érzi, van esélye arra, hogy őt bízzák meg az elnöki feladatok ellátásával.

“A rendszer minden elemét alaposan és belülről ismerem. Képesítésem van úgy a mű-, mint a gyorskorcsolya területén, mindemellett a rendezvények szervezésében is komoly rutinra tettem szert, mivel a mögöttem álló időszakban az évekkel közel azonos számú hazai rendezésű nemzetközi eseményt tudott maga mögött a MOKSZ” -, s hozzátette, versenyző-, és egyben nézőközpontúvá akarja alakítani a korcsolyasportot. “Mindig azon voltam, hogy segítsek, újítsak, s most sem személyes ambíció miatt pályázok, hanem a sportág érdekében” – mondta a sportvezető.

Sallak György szabadidejében szívesen fotóz. Szenvedélye a korcsolyasport pillanatainak professzionális megörökítése. A képein szereplő tartalom létrejöttében, megvalósulásában  is elévülhetetlenek az érdemei, ahogy azért is sokat tett, hogy a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség sportolói éremszerzésben is élre állhassanak.

Kósa Lajos szavai szerint „A világ a jégen már a hátunkat nézi. Olyan szakember hiteles a nemzetközi szövetség irányítására, akinek személyes sikere mindez, ahogy az is, hogy egy hónapon belül két világbajnokság otthona lett Magyarország.”

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X