moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. július 10.

Új irány, régi célok

Új felállással, de a korábbi vezetőkkel folytatja működését a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség. Az eddigi ügyvezető, Schulek Csaba létesítményfejlesztésért és nemzetközi stratégiai sportkapcsolatokért felelős elnöki tanácsadó lesz, a szövetség operatív vezetését pedig a korábbi ügyvezető-helyettes, Váradi Orsolya veszi át.

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke a július 9-i elnökségi ülésen tárta a testület elé a változásról szóló indítványt, amelyet a grémium egyhangúlag támogatott. Schulek Csaba kiemelten a Nemzeti Korcsolyázó Központ (NKK) beruházásért és létesítményfejlesztésért felel a jövőben, emellett a szövetség sportdiplomáciai és nemzetközi kapcsolataiban elnöki tanácsadóként is segíti Kósa Lajos munkáját.

„Szövetségünk jövőbeli sikerei összefüggnek az infrastrukturális fejlesztéseinkkel, amelyek középpontjában a Nemzeti Korcsolyázó Központ áll. A beruházás olyan szakaszához érkezett, amely már a szövetség részéről is teljes figyelmet és egész embert kíván. Erre a feladatra az NKK-projektet és a szövetség stratégiáját is jól ismerő Schulek Csabát, míg a MOKSZ ügyvezetésére az eddigi helyettesét, Váradi Orsolyát kértem fel, és mindketten igent mondtak.

Továbbra is jó kezekben marad tehát az irányítás, Orsi vezetésével azt a fiatalos, innovatív szemléletet és működést szeretnénk folytatni, amely Csaba érkezése óta jellemezte a szövetséget”

– mondta indoklásában Kósa Lajos.

Schulek Csabát a 2018 májusi közgyűlésen választották meg a MOKSZ ügyvezető igazgatójának, és június elsején állt munkába. Vezetése alatt folytatódott a korábban elkezdett építkezés: stabilizálódott a szövetség költségvetése, amely kiegészült saját üzleti tevékenységgel és bevételekkel; új szervezeti struktúra alakult, a korcsolyasportból és a piacról érkező szakemberekkel megerősítve; új lehetőséggel bővültek az edzőképző és sportági programok; szélesedett a korcsolyasport társadalmi bázisa, egyre elismertebbek lettek a hazai élsportolók és szakemberek.

„Az ügyvezetői programom fontos eleme volt, hogy dinamikus, cégszerűen működő szövetséget hozzunk létre, amely szakmailag, üzletileg, szervezetileg és marketing szempontból is eredményes. Úgy érzem, hogy az elmúlt bő egy évben ezt sikerült megvalósítani,


köszönhetően a kollégák kiváló hozzáállásának és munkájának. Nyugodt szívvel adom át a kormányrudat Orsinak, akivel mindig harmonikusan tudtunk együtt dolgozni, jó kezekben lesz nála a szövetség ügyvezetése. Izgalmas és nagy felelősséggel járó feladatra kaptam felkérést elnök úrtól, s mivel a nemzetközi sportdiplomácia és az ingatlanfejlesztés is közel áll hozzám, örömmel mondtam igent. Bízom benne, hogy az új szerepkörömben továbbra is eredményesen tudok dolgozni a magyar korcsolyasportért!” – mondta a bejelentést követően Schulek Csaba.

Váradi Orsolya tizenhat éve oszlopos tagja a MOKSZ-nak, a szervezési osztály vezetőjeként számos hazai rendezésű világverseny megvalósításáért felelt, és évek óta ellátja az ügyvezető-helyettesi feladatkört is.

„Kettős érzés van bennem, hiszen az előző ügyvezetők, Orendi Mihály és Schulek Csaba olyan működési és szervezeti struktúrát alakított ki, amely jól működik, csak finomhangolásokra van szükség, ugyanakkor több szempontból is magasra tették a lécet. Amióta itt dolgozom, mindig egyre nagyobb és komolyabb kihívások vártak rám, most pedig a szervezeten belüli legkomplexebb feladat is megtalált. Rendkívül megtisztelő, hogy rám esett a választás, kicsit váratlanul ért ugyan, de nem kellett sokáig gondolkodnom, hogy igent mondjak-e.

Szeretném elérni, hogy a két ágazatban folyó magas szintű szakmai munkát minél hatékonyabban ki tudjuk szolgálni, és mindig tudjunk valami olyan pluszt nyújtani, amelytől egyre jobbak és többek leszünk.

Kiváló szakemberek dolgoznak jelenleg a szövetségben, akik erre tökéletesen alkalmasak, és a jövőben is számítok rájuk! Egyik fontos vezetői elvem, hogy az egyenes út a legrövidebb és a leghatékonyabb, ezért ügyvezetőként is azt a nyílt, őszinte stílust szeretném képviselni, amely eddig is jellemzett.”

HUNSKATE Média Fotó: Fiák Blanka

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X