moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. június 21.

Tizenhárom szakedzővel bővült a korcsolyacsalád

Edzőink, valamint egykori sportolóink június 20-án, kedden sikeres záróvizsgát tettek a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem gyorskorcsolya és műkorcsolya szakedzői képzésein. A gyorsasági ágazat 11, míg a pontozásos ágazat 2 új edzővel bővült.

 

A szak fennállása óta idén először gratulálhattunk ilyen sok végzős hallgatónak!” – mondta büszkén Telegdi Attila, a gyorskorcsolya képzés tanára. 

„A mesterképzésen részt vevő hallgatók mindannyian gyakorló edzők, ami érzékelhető volt a teljes kurzus ideje alatt, hiszen az ő esetükben az elméleti és a gyakorlati tudás jelentősen összefonódott. Az alapképzésen részt vevők közül többen még nem helyezkedtek el a pályán, így náluk az alapok megismertetése volt a fő cél. A tanári kar igyekezett az elméletet és a gyakorlatot is a lehető legrészletesebben átadni, ez az eredményeket látva úgy gondolom, hogy ez teljes mértékben sikerült. A mesterszakon minden vizsgázó jelessel zárt, emellett olyan kimagasló diplomamunkákat nyújtottak be, amelyeket a későbbiekben nagy valószínűséggel beépítenek a tananyagba. Az alapszakon végzett hallgatók között már megoszlott a teljesítmény és az érdemjegy, de az jól látható, hogy mindenki felkészült és odatette magát a vizsgákon. Summa summarum, úgy gondolom, hogy mindenféleképpen hatalmas előnyt jelenthet a korcsolyatársadalomnak, hogy ennyi szakember lépett ki a Testnevelési Egyetem falai közül” – vélekedett Telegdi Attila.

Az idei végzősök a szinkronkorcsolya sportágból kerültek ki és már jelenleg is az edzői pályán segítik az utánpótlás fejlődését. Mindkét lány kitűnően vizsgázott és remélem, hogy a későbbiekben kamatoztatni tudják a képzés során tanultakat – bizakodott az egykori Európa-bajnok műkorcsolyázó, Sebestyén Júlia, a műkorcsolya szak tanára. 

 

Alapképzésen végzett:

Afonyi Márta (műkorcsolya)

Cseh Liliána

Knoch Viktor

Nagy Netti

Nemes Krisztián

Sajó Márton

Szabó Lilla (műkorcsolya)

Vella-Vágvölgyi Mercédesz

 

Mesterképzésen végzett:

Imre Emil

Szabó Krisztián

Tímár Ádám

Tutrai Tamás

Varjasi Mihály

 

Mindenkinek szívből gratulálunk!

 

HUNSKATE Media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X