moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2024. szeptember 7.

Tisztújító közgyűlést tartott a MOB

Gyulay Zsolt folytathatja a munkát a Magyar Olimpiai Bizottság élén: a tisztújító közgyűlésen a 93 leadható szavazatból 92-t gyűjtött be az elnök.

Két és fél éve választották meg Gyulay Zsoltot a küldöttek a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) élére, a Szöul kétszeres bajnok kajakosa pedig úgy döntött, folytatná a munkát.

Egyedüliként pályázott a MOB elnöki pozíciójára – a szombaton a Pesti Vigadóban megtartott közgyűlésen megjelent 93 küldöttből 92 igent is mondott a folytatásra.

A két eddigi alelnök, Deutsch Tamás és Wladár Sándor szintén kandidált: mindketten megkapták a szavazók hozzájárulását ahhoz, hogy továbbra is alelnökként dolgozzanak.

Az elnökség tagja ezentúl is Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tiszteletbeli tagja, Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, Fürjes Balázs, a NOB állandó tagja, és Baji Balázs, a MOB sportolói bizottságának elnöke – ők mind a négyen hivatalukból fakadóan tagjai automatikusan a grémiumnak.

A szombati tisztújító közgyűlésen a küldöttek az elnökség tagjává választották Berki Krisztiánt, Kovács Antalt, Imre Gézát, Bacsa Pétert, Pálinger Katalint, Kolbenheyer Zsuzsannát és Szász Emesét.

A Pesti Vigadóban ott volt a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség mindhárom tagja, így Kósa Lajos elnök, Váradi Orsolya ügyvezető igazgató és Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó.


Fotó: MOB Média

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X