moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. március 20.

Szöul 2023: „A kitűzött célt duplán is sikerült elérnünk”

Eredményesen szerepeltek női rövidpályás gyorskorcsolyázóink az ISU Short Track Világbajnokságon, melynek március 10. és 12. között Dél-Korea fővárosa, Szöul adott otthont. 

A világbajnokság zárónapján ráadásul a Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka alkotta női kvartett magabiztosan nyerte meg a B-döntőt, ezzel összesítésben ötödik lett. Nicholas Gooch a női válogatott kapitánya értékelte a lányok teljesítményét.

„Nehézkesen indult számunkra az ISU Short Track Világbajnokság, hiszen a női váltónk immáron oszlopos tagja, Somodi Maja még az Európa-bajnokságon sérülést szenvedett, és mivel a szöuli verseny előtt sajnos rosszabbodott az állapota, nem tarthatott velünk. Ez kissé meggyengítette a váltónkat, de ennek ellenére a lányok végig pazarul korcsolyáztak. Az elődöntőből amiatt a bizonyos esés miatt nem jutottunk tovább az A-döntőbe, ám mindezek ellenére a lányok folytatták a remek versenyzést. Nagyszerűen mozogtak a jégen, kiválóan tartották a sebességet és folyamatos nyomást gyakoroltak az ellenfelekre, megnyerve ezzel a B-döntőtmondta mosollyal az arcán Nicky Gooch, a  felnőtt női rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott kapitánya.

„A szezon elejétől az volt a célunk, hogy a legjobb 5-ben végezzünk, ez sikerült, így a következő cél az a stabil A-döntőbe kerülés, majd a dobogós helyek elérése. A kitűzött célt duplán is sikerült elérnünk, ugyanis a világbajnokságon a B-döntőt megnyerve szereztük meg az 5. helyet, a Világkupa-sorozatban pedig az összesített eredmény alapján értük el ugyanezt a pozíciót. Bravúros eredmény, hiszen a hat Világkupa-fordulóból csak négyen indultunk el, így nem volt meg az a két extra lehetőség, melyeken elérhettünk volna jobb eredményt, de a hölgyek így is világranglista 5. helyén végeztek!

Az egyéni versenyekben Petra nagyon jól korcsolyázott, és bár az eredmények sajnos nem jöttek úgy, ahogyan azt vártuk, ilyen a versenyzés. Sok minden közrejátszik egy versenyen, akár egy nehezebb sorsolás is döntő lehet ilyenkor. Mindezekkel együtt 1000 méteren megfutotta az idei szezonjának legjobb idejét. Úgy gondolom, hogy az eredményeket tekintve valóban csalódottak lehetünk, de a teljesítményére nem lehet panasz! Taktikai szempontból természetesen még van min csiszolni.

A szezont összességében nagyon pozitívan látom és értékelem, hiszen számtalan változás volt csapaton belül, több problémával is szembe kellett néznünk, ráadásul ez volt ez első év az olimpia után, tehát a motivációt is meg kellett adni. A lányok nagyon szépen versenyezték végig az idényt, számos érmet gyűjtöttünk be mind egyéniben, mind váltóban, tehát kifejezetten elégedett vagyok. Májusban folytatjuk a munkát, készülünk a következő szezonra” – zárta gondolatait Nicholas Gooch.

HUNSKATE Media

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X