moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. január 25.

Szombaton Téli Sportágválasztó a Jégpalotában!

 2017. január 28-án, szombaton kerül megrendezésre a Téli Sportágválasztó – Mozogj télen is! elnevezésű esemény Budapesten, a Jégpalotában.
jegpalota
A rendezvényen a téli sportágak mutatkoznak be és lesznek kipróbálhatóak a látogatók számára. A megjelenő sportágak, szakképzett edzők segítségével, interaktív tevékenységekkel készülnek, amelyek készség- és képesség felméréstől kezdve a sportágválasztásig terjednek. Látványos bemutató eseményeken a havas-jeges sportok bajnokaival, kiválóságaival, s a jövő kiemelkedő reménységeivel lehetőség lesz a közös sportolásra is.

Téli Sportágválasztó

A sportágak és a szervezők 10 és 17 óra között várják a családokat és az egyéni látogatókat. A rendelkezésre álló 3600 m²-es jégfelületen kipróbálható lesz a jégkorong, a korcsolya szakágak (jégtánc, szinkronkorcsolya, műkorcsolya, gyorskorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya) a bob, a bandy, a curling, a jég-korfball, a jégvitorlás és a szánkó.
jegkorong
A Jégpalota melletti területen mindenki tesztelheti magát síelésben, snowboardozásban, megismerhető lesz a biatlon, a sífutás és a lövészet, de a téli extrémebb sportágakkal is meg lehet ismerkedni majd testközelből. A Téli Sportágválasztón mindenki számára kiderülhet, hogy mi is az asztali curling, asztali hoki, snowshredder, airborad, snowscooter!

A kutyás sportágak sem fognak hiányozni, hiszen szinte a teljes szakági kínálat megjelenik, lesz kutyaszánhajtás/kutyafogathajtás, canicross (kutyás futás), bikejöring (kutyás terepkerékpározás) és dog scooter (kutyás tereprollerezés).
curling
A Téli Sportágválasztó támogatói, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon, a Renault Budapest, és a Merkapt Zrt. is élményeket adó játékokkal készülnek a rendezvényre, így mindenképpen érdemes lesz az ő kiállítói helyszínüket is felkeresni!

A szervezők pecsételő-füzettel is szeretnék minél több sportág és kiállítói aktivitás meglátogatására ösztönözni a közönséget, mellyel nem csak élményeket, hanem az ajándéksorsolásoknak köszönhetően, értékes nyereményeket is hazavihetnek magukkal a látogatók.

Helyszín

A Téli Sportágválasztó otthonaként a Jégpalota szolgál, amely egy Közép-Kelet Európában egyedülálló sportlétesítmény. A 2003-ban felépült jégcsarnok két nemzetközi szabványméretű jégpályával rendelkezik. A Jégpalota könnyen és gyorsan megközelíthető Újpest felől a Váci út vagy a Külső Szilágyi út irányából, illetve Budáról a Megyeri hídon keresztül. Az autóval érkezőket nagyszámú, ingyenes parkoló várja. A helyszín tömegközlekedéssel is számos módon elérhető (14-es villamossal, 20-as, 30-as, 122-es vagy 296-os busszal), leszállni minden esetben a Homoktövis utcai megállónál kell. A jégcsarnok pontos címe: Budapest, IV. kerület Homoktövis u. 1.

A Téli Sportágválasztó, mint ahogy a Nagy Sportágválasztó rendezvények, díjmentesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.

További információ és regisztráció: www.telisportagvalaszto.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/Telisportagvalaszto
Facebook esemény: www.facebook.com/events/350842681938983

teli-sportagvalaszto-2017

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X