moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. február 18.

Szocsi 2014 – Telegdi: “Most már örül mindenki”

A női váltó 6., azaz olimpiai pontszerző helyen végzett ma Szocsiban. Ennek apropóján adott rövid helyzetjelentést Telegdi Attila, szövetségi kapitány.

„Az eleinte érezhető kisebb csalódottságon már túl vannak versenyzőink, kezdik feldolgozni és helyén értékelni ezt az eredményt. A mai versenyen nagyon jól mentek a lányok, majd történt egy kicsúszás, ami miatt összességében maradt bennük még egy kis energia. Most, pár órával a futam után, azonban már örül mindenki. Előzetesen kiegyeztünk volna a 6. hellyel. Szocsiban nem volt mindig velünk a szerencse. Kicsit igaz ez az olimpiát megelőző időszakra is, hiszen itt látjuk a kazah férfi váltót edzeni a jégen, és kijelenthetjük, hogy a magyar férfi váltó náluk lényegesen jobb. Akár egy A döntőt is mehettünk volna, ha a kvalifikáción nem döntenek a hátrányunkra.” – mondta Telegdi a váltók kapcsán.

„Az mai egyéni számokra áttérve Bernadett versenye sikerülhetett volna némileg jobban is, ő is és mi is kicsit jobbat vártunk. A fiúk közül Liu Shaolin nagyon jól ment ma, egyéni csúcsot futott. Olyan futamba került, ahol ez az idő sem volt elég a két továbbjutó helyhez, de egy olasz versenyzőt így is sikerült megelőznie. Knoch Viktor nagyon szépen versenyzett, ennek köszönhetően továbbjutott. Az ő ideje kicsit gyengébb lett, ami azt jelenti, hogy a negyeddöntőben nem a legjobb pályáról indulhat. A mai futamban remekül rajtolt, de az első kanyarban úgy döntött, hogy besorol a kínai fiú mögé és ezzel vesztett pár tizedet. De mindenképpen dicséretet érdemel mai versenyzése.” – értékelte az egyéni számokat a kapitány.

„A csapat most lazít, ma már a sütemény is belefér. Az utolsó versenynapunkon, pénteken, Viktorért szorítunk. Az egész csapat kint lesz és mindent belead a szurkolásba! „ – tekintett előre Telegdi Attila.

DG
/fotó: Kovács Anikó – MOB/

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X