moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. február 15.

Szocsi 2014: Heidum 9. lett 1500-on

2014_02_15_Heidum_Bernadett_1500
Szombaton két női, és két férfi rövidpályás gyorskorcsolyázónk lépett jégre az olimpián. A nap legjobb eredményét Heidum Bernadett érte el, 9. lett 1500 méteren.

Elsőként a lányok 1500 méteres futamait bonyolították le. Első futamából Heidum Bernadett második helyen jutott tovább az elődöntőbe. Nagyon gyors futam volt, a selejtezők második legjobb idejét futotta Berni. Az elődöntő előtt így nyilatkozott a MOB-nak: „Reménykedtem, hogy nem kell kihajtanom magamat, de hatalmas tempót diktáltunk. Próbáltam fogni a pályámat kívülről-belülről, nagyot kellett küzdenem. Az már most biztosra vehető, hogy az elődöntőben nem leszek olyan friss, mint a mostani futam előtt”.

Az elődöntőben harmadik helyen zárt Bernadett, így a B döntőbe jutott. Bernadett a B döntő egészében versenyben volt a dobogós helyezésekért, jól versenyzett, és végül a 4. helyen zárt. Összesítésben pedig a 9. helyen végzett Szocsiban az 1500 méteres távon.

Másik magyar indulónk Kónya Zsófia volt 1500-on. Egy esés után folytatta versenyzését, és ötödik helyen fejezte be a futamot, így kiesett.

„Az esés pillanatában ráléptem a bójára, utána már túl nagy volt a távolság, nem tudtam felzárkózni. Sokkal jobban akartam teljesíteni, csalódott vagyok” – mondta a versenyző.

„Az esésig jónak éreztem a futamot, fejben és fizikálisan is ott voltam, sajnálom, hogy ez lett a vége. Kicsit izgultam is, elvégre ez mégiscsak olimpia, de a drukk inkább pozitívan hatott rám. Azt viszont nem lehet kivédeni, ha kirúgnak elém egy bóját.”

A férfiaknál Knoch Viktorért és Liu Shaolin Sándorért szurkolhattunk ma az 1000 méter negyeddöntőiben. Először Liu Shaolin indult, futamában negyedikként zárt, és nem jutott be az elődöntőbe. Knoch Viktor sem tudott futamában továbbjutó helyen zárni, ötödik lett.

Liu Shaolin Sándor így nyilatkozott közvetlenül versenye után: „Azt a taktikát választottam, hogy hátul várok arra, hogy elöl ütközzenek, sajnos hiába. Nem volt annyi verekedés, mint amiben reménykedtem. B-tervvel nem lehetett készülni, nagyon kemény volt a mezőny. Úgy érzem, kihoztam magamból a maximumot. Se szomorú, se boldog nem vagyok.”

Knoch Viktor: „Az utolsó pár körön úgy éreztem, jó erőben vagyok, aztán az orosz belém korizott. Nem tudtam hová lépni, elvesztettem a sebességemet, onnantól teljesen esélytelen voltam. Az orosz állt előrébb, így amit csinált, nem volt szabálytalan. Hogy ez pech vagy figyelmetlenség a részemről? A kettő között valahol. A negyedik hellyel elégedet lettem volna, így viszont csalódott vagyok” – mondta a futamot követően.

/forrás: MOB; fotó: Sallak György – MOKSZ/

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X