moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. június 11.

Stratégiai partnerünk lett a Nemzeti Kézilabda Akadémia

Új partnerséget kötött szövetségünk: vezetőségünk és a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) ügyvezetője együttműködési megállapodást írt alá.

Pénteken a Gyakorló Jégcsarnokba látogatott Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) ügyvezetője, aki Váradi Orsolyával, szövetségünk ügyvezető igazgatójával, valamint Telegdi Attila és dr. Vardanjan Gurgen gyorskorcsolya és műkorcsolya ágazati sportigazgatókkal találkozott, hogy aláírják a MOKSZ és a NEKA stratégiai partnerségi megállapodását.

Mint Mocsai Tamás elmondta, a NEKA évek óta számos sportszövetséggel dolgozik együtt eredményesen: a kézilabdázók mellett a vívók, a birkózók, a röplabdázók és a futsalosok is igénybe veszik az intézmény nyújtotta lehetőségeket, de a labdarúgók is jártak már náluk rehabilitáción.

Mocsai Tamás és Váradi Orsolya

A MOKSZ-szal most megkötött együttműködés gyökerei is egy sportoló rehabilitációjáig nyúlnak vissza – 2019-ig, amikor is az országos bajnokságon súlyos sérülést szenvedő Krueger John-Henry keretorvosunk, Tállay András javaslatára a NEKA-ban lábadozott. Az ott tapasztalt körülményekre és az ott kapott kezelésekre pedig az Egyesült Államokból érkező sportoló is azt mondta: a legmagasabb színvonalú ellátásban részesült, amelynek köszönhetően az azt követő szezonban teljes értékű csapattagként tudott újra edzésbe állni.

„John-Henry remek tapasztalata és a más sportszövetségektől érkező pozitív visszajelzések indítottak minket arra, hogy feltérképezzük a lehetőségeket, és több sportágunk nyári edzőtáborozását is a NEKA-ba szervezzük. Az intézmény nemcsak a zavartalan és kielégítő alapozáshoz, hanem a rehabilitációs és regenerációs folyamatokhoz szükséges feltételeket is maximálisan biztosítja, kollégáik mind a sportszakmai háttér, mind a szállás és az étkezés tekintetében körültekintően és együttműködően járnak el” – mondta el a megállapodás kapcsán Váradi Orsolya.

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra – Fotó: Kovács Álmos

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X