moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2012. október 26.

Sportági szakszövetségekkel tárgyalt a Miniszterelnök

2012_10_26_Kosa_OrbanA tizennégy meghívott sportági szövetség egyikeként, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség képviselőit, Kósa Lajos, elnököt és Sallak György, főtitkárt is fogadta sportágfejlesztési egyeztetésre Orbán Viktor, miniszterelnök

Jövőre várhatóan 10-15 milliárd forintos közvetlen állami támogatásban részesül az a 14 sportági szakszövetség, amelyek vezetőit csütörtök reggel fogadta Orbán Viktor miniszterelnök.

Az asztalitenisz, az atlétika, abirkózás, a cselgáncs, a kajak-kenu, a kerékpársport, a korcsolyasport, az ökölvívás, az öttusa, a röplabda, a sportlövészet, a torna, az úszás és a vívás ugyanis nem jut hozzá a társasági adókedvezményből (TAO) a látványsportágakhoz befolyó összegekhez.

Simicskó István, az Emberi Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára a délelőtti sajtótájékoztatón kifejtette: a kormány felismerte, hogy a sport nemzeti ügy, ezt mutatja a mindennapos testnevelés bevezetése is az általános iskolákban, és minden támogatást megad az értelmes sportágfejlesztési programokhoz.
“Ennek a rendszernek a hatékonyságát is vizsgáljuk majd, amikor tavasszal folytatjuk az egyeztetést” – tette hozzá az államtitkár.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke elmondta, a jelenlegi financiális rendszer nem tartható tovább, továbbá nem TAO-pénzekből finanszírozzák a többi sportágat, hanem közvetlen állami támogatásra van szükség.

Jelenleg a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong révén öt látvány-csapatsportág részesül a TAO-pénzekben.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X