moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. november 12.

Sátoraljaújhelyen átadták a jégcsarnokot

Gyönyörű létesítménnyel gazdagodott Zemplén megye egykori székhelye.

Már eddig is évről évre fejlődött a Zemplén Kalandparkban található pálya, de most minőségi ugrás történt. Szombaton átadták a sátoraljaújhelyi jég- és rendezvénycsarnokot. A nagyjából NHL-méretű jégpálya fölé ívelt tetőt építettek, és a Puskás Ferenc-stadion lebontott széksoraiból még egy kis lelátó is került a játéktér mellé, amelyen nagyjából 150 néző foglalhat helyet.

A csarnok felszereléséhez tartozik két jégfelújítógép és egy elektromos eredményjelző is. A mai Magyarországon egyedülálló módon nem TAO-pályázatból építették meg, hanem a város önerőből vágott bele a fejlesztésbe, amely ezzel még nem ért véget. A jövőbeli tervek közé tartozik a csarnok szigetelése, amellyel a jégszezon akár egész évre is kiterjeszthető lesz, és tervezik a közösségi létesítmények fejlesztését is. A pályát szinkronkorcsolya- és jégkorong-bemutatóval avatták fel, utóbbin a Dukla Michalovce két utánpótláscsapata játszott egymással.

Ezzel hivatalosan is elindult a korcsolyaszezon Sátoraljaújhelyen. A tervek szerint március végéig működik majd a csarnok, amelyhez a testület a korábbi jegyárakhoz képest mérsékeltebb díjakat határozott meg

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X